Športni dan kolesarja Primoža Rogliča v Medžimurju

Športni dan kolesarja Primoža Rogliča v Medžimurju (foto: LifeClass Terme Sveti Martin) LifeClass Terme Sveti Martin
11. 11. 2015 Promocijsko sporočilo

V teh prijetnih jesenskih dneh se je v hrvaškem cvetličnem vrtu mudil slovenski športnik Primož Roglič.

Mladenič ima pri svojih 25-ih letih za seboj že veliko izkušenj iz športa. Kot najstnik je bil namreč odličen smučarski skakalec - ima zlato kolajno z ekipne tekme na mladinskem svetovnem prvenstvu.

Komaj pred tremi leti se je nato odločil za velikanski preobrat in začel profesionalno kolesariti. Je trenutni zmagovalec 22. kolesarske dirke Po Sloveniji, a njegovi cilji so še večji. Želi se preizkusiti na najtežjih kolesarskih tekmah, Giru, Touru in Vuelti.

Kot zagnani kolesar aktivno preživlja svoj prosti čas, ki ga je v LifeClass Termah Sveti Martin dodobra izkoristil. Medžimurje je namreč enkratna destinacija za kolesarjenje, pustolovščino, ki vodi skozi gozdove, ozke steze, struge in čez travnike.

Seveda pa se po takem kolesarjenju vedno priležeta tudi dobra hrana in pijača. Primož je preizkusil odlično, svežo, lokalno pridelano hrano, na kateri temelji celotna filozofija gastronomskih užitkov medžimurskih term.

V restavraciji LeBatat je bil navdušen nad medžimursko ribo Smuč, na koncu pa se je posladkal z zdravo Medžimursko gibanico. Sledila je sprostitev v rimski parni kopeli, kasneje pa še skok v notranji bazen z blagodejno termalno vodo.

LifeClass Terme Sveti Martin