Športni fenomeni: Therese Johaug – zlata smučarska tekačica in atletinja

Športni fenomeni: Therese Johaug – zlata smučarska tekačica in atletinja (foto: Profimedia) Profimedia
14. 8. 2019

Therese Johaug, norveška zvezdnica smučarskih tekov, ki redno osvaja zlate medalje na smučarskih tekih na 10 kilometrov, je letos eksplodirala še na atletskih stezah in tudi na gorskih tekih.

Na državnem prvenstvu Norveške v atletiki v Hamarju je Johaugova presenetila še samo sebe, saj je bila z naskokom najhitrejša v teku na 10.000 metrov.

Potem ko je vse tekmice prehitela vsaj za en krog, si je naslov norveške prvakinje pritekla z izvrstnim časom 32:20,86 in že dosegla normo za evropsko prvenstvo, ki bo drugo leto v Parizu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Therese Johaug (@theresejohaug123) on

»Če se tekmovanje ne bo prekrivalo z mojim programom priprav, se bom z veseljem udeležila prvenstva. Seveda pa bi se morala v tem primeru začeti bolj načrtno pripravljati za tek na 10.000 metrov,« se zaveda tekačica iz Osa na Norveškem, ki je v smučarskih tekih osvojila že dva velika kristalna globusa in ima kar 53 zmagami v svetovnem pokalu.

Z zimskih olimpijskih iger ima dve posamični kolajni (srebrno in bronasto iz Sočija), z nordijskih SP pa enajst, sedem zlatih, tri od njih si je letos pozimi pritekla v Seefeldu.