Športni vikend Portorož - kolesarji in urbani gladiatorji pozdravljajo pomlad

24. 3. 2015

Prihajajoč vikend poleg pomladnih sapic s seboj prinaša tudi rekreativno poslastico Športni vikend Portorož. V soboto, 28. marca, bodo na Bike festivalu kolesarsko sezono znova pričeli kolesarji, v nedeljo, 29. marca, pa bo na sporedu adrenalinski Urbani gladiator.

3. Bike festival v Portorožu

Druga letošnja pomladna sobota bo v Portorožu, najbolj mondenem slovenskem letovišču, gostila že tretji Bike festival. Dogodek bo potekal pod častnim pokroviteljstvom župana Petra Bossmana in pod okriljem Športnega društva Slovenc, ki je tudi organizator že tradicionalnega Novoletnega skoka v morje.

Kolesarska prireditev za vse generacije

Kolesarska prireditev je namenjena vsem generacijam – mladim, starejšim, družinam, zato so se organizatorji odločili, da udeležencem ponudijo možnost kolesarskega užitka na treh trasah.

  • Družine z malimi nadobudneži in tisti, ki so šele začeli poganjati pedala, bodo imeli na izbiro krajši kolesarski maraton (20 km, 180 m višinske razlike).
  • Tisti, ki so si že nabrali nekaj kolesarske kilometrine, se bodo lahko odločili za srednji kolesarski maraton (60 km, 400 m višinske razlike).
  • Resni rekreativci in vrhunski kolesarji, ki jim tudi vožnja v hrib ni trn v peti, pa bodo imeli na voljo daljši kolesarski maraton (92 km, 1000 m višinske razlike).

Vendar pa je Bike festival Portorož praznik vseh, ki kolesarijo za zabavo, zato organizator vsem udeležencem polaga na srce, da kolesarijo v skladu s CPP.

Start v Marini

Ker je udeležencev vedno več, so v organizacijskem štabu sprejeli odločitev, da start in cilj Bike festivala Portorož prestavijo na večji in bolj funkcionalen prostor. Startno-ciljno prizorišče bo torej v Marini Portorož.

Skupinski start bo ob 10. uri, že od 8. ure naprej pa bodo na istem mestu potekale tudi prijave za tiste, ki se bodo za udeležbo odločili v zadnjem trenutku.

Trasa bo udeležence vodila od Portoroža prek mejnega prehoda Sečovlje v sosednjo Hrvaško in nazaj, zato obvezno prinesite s seboj veljavni osebni dokument!

Šumeče morje, prijetno žgoče sonce, razgibane trase, pozitivno vzdušje in vrhunska klima, s katero kolesarje razvajata tako slovenska kot hrvaška primorska pokrajina, zagotavljajo nepozabno doživetje, ki ga je greh zamuditi. Poleg tega imajo vsi udeleženci zagotovljen topel obrok, spominsko medaljo in diplomo, sodelujejo pa tudi v žrebu za bogate nagrade sponzorjev. Če ste rojeni pod srečno zvezdo, se boste lahko domov odpeljali s čisto novim gorskim kolesom.

Nikar ne odlašajte, svojo udeležbo lahko že potrdite na spletni strani www.fatburn.si.

Privoščite sebi in svojemu telesu nekaj blagodejnega morskega zraka in toplih sončnih žarkov, ki vam bodo dali energijo za aktivno pomlad.

Urbani gladiator Portorož

V nedeljo, 29. marca, pa bo v Portorožu, v osrčju slovenske Obale, prvič izveden tudi zdaj že vsem dobro znan avanturistični dogodek URBANI GLADIATOR, katerega osrednji namen je adrenalinska zabava ob ekipnem premagovanju razgibane proge, ki poteka mimo pomembnih kulturnozgodovinskih točk in naravnih posebnosti – no, tega na Slovenskem primorju res ne manjka.

Tokratne trase bodo potekale po portoroški promenadi vse do imenitnega Pirana v eno smer in znamenite Forma vive v drugo smer.

Portoroška tla se bodo tako stresla pod nogami urbanih gladiatorjev, ki bi jih, če se malce poigramo z besedami, zlahka poimenovali tudi blatoljubci. Letos so se že pošteno namučili (ali bolje rečeno namočili) v deževnem Celju, ki je gostilo zimsko različico vse bolj priljubljenega spektakla. Blatno avanturo lahko tako vnovič pričakujemo v Celju, pa tudi v Mariboru, Kamniku, Domžalah, Laškem in na Vrhniki, nato še v Logarski dolini, Ljubljani in na Polzeli.

Dogodek, ki je osvojil srce in dušo številnih adrenalinskih odvisnežev iz Slovenije in tujine, ni tekmovalnega značaja in je namenjen osebam različnih starosti ter vseh stopenj pripravljenosti. Nastopiti pa je mogoče le v ekipi, ki šteje najmanj dva in največ deset članov.

Gre namreč za dogodek, ki ga odlikujejo vrednote prijateljstva, vzajemnega sodelovanja, zaupanja in medsebojnega spoštovanja. Prav zaradi timske naravnanosti je udeležba na dogodku dobrodošla izkušnja predvsem za podjetja, saj lahko zaposleni skozi svojevrstno zabavo okrepijo sodelovalne vezi – kjer je složnost, je zmaga, pravijo. Čas je torej nepomemben faktor, bistveno je, da ekipa s skupnimi močmi premaga progo, polno atraktivnih in različno zahtevnih tematskih ovir.

V Portorožu boste lahko izbirali med tremi trasami

Vse tri trase se začnejo in končajo v centru Portoroža, na osrednji plaži, kjer bo poskrbljeno za garderobo in tuše, ki jih boste kljub bližini morja več kot potrebovali. Start bo potekal po intervalih od 11. ure dalje.

  • Krajša trasa meri 6 km (50 m višinske razlike) in je primerna za vsakogar, ki premore kanček drznosti.
  • Srednja trasa je nekoliko daljša in težja, saj meri 11,5 km (140 m višinske razlike),
  • daljša trasa pa je že pošteno otežena in primerna za najbolj ambiciozne in najbolje pripravljene adrenalinske navdušence – 17 km (170 m višinske razlike) čistega gladiatorskega užitka.

Dogodek pa je zasnovan tako, da se lahko udeleženci glede na fizično stanje ekipe na licu mesta sami odločijo, ali bodo pot nadaljevali po daljši in težji trasi ali pa se bodo na razpotju obrnili in vrnili proti cilju.

Toda v vsakem primeru vas bo na koncu čakala gladiatorska arena s postavnimi gladiatorji, ki se vselej več kot potrudijo udeležencem onemogočiti prihod skozi ciljni lok. Tudi v Portorožu bo z vami Slovenska vojska, ki s svojo avtoriteto venomer odlično poskrbi, da so vse ovire izvedene, v nasprotnem primeru pa se kot kazen opravijo vojaški poskoki (t. i. burpee-ji).

Potrebujete le dobro voljo, kanček spretnosti in drobec poguma – saj veste, sreča daje prednost pogumnim.

Naj vam namignemo še, da se udeleženci razveselijo tudi spominske majice, toplega obroka, diplome in medalje, ob tem pa so vsi uvrščeni tudi v žrebanje za bogate nagrade sponzorjev.

Svojo prijavo lahko oddate na spletni strani www.urbanigladiator.si, prijaviti pa se bo mogoče tudi na dan dogodka od 8.00 ure dalje.

VABLJENI!

Za več informacij o dogodkih: www.fatburn.si in www.urbanigladiator.si