Tamara Zidanšek po Mimi Jaušovec dosegla največji uspeh slovenskega tenisa: med osem najboljših v Roland Garrosu

Tamara Zidanšek po Mimi Jaušovec dosegla največji uspeh slovenskega tenisa: med osem najboljših v Roland Garrosu (foto: profimedia) profimedia
6. 6. 2021

Tamara Zidanšek je z neverjetno predstavo, pogumom in predzno igro postala prva Slovenka v samostojni državi, ki se je se prebila v četrtfinale enega od štirih turnirjev za grand slam. V dveh setih je premagala romunko Sorano Cirsteo.

Prvi set je Slovenka po 56 minutah dobila po podaljšani igri, ki se je končala s 7:5. Dvoboj se je začel z dvema brejkoma, v nadaljevanju pa sta bili igralki zanesljivi na svoj servis.

Tamara Zidanšek je bila zanesljiva pri igri na drugi servis (12/16), naredila je manj ne vsiljenih napak (13:19), predvsem pa je bila suverena v ključnih trenutkih. V drugem nizu pa je bila 23.letnica iz Slovenskih Konjic sploh neverjetna, pokrivala je celo igrišče in zmagala s 6:1.

profimedia

V četrtfinalu Roland Garrosa se bo Zidanškova pomerila z zmagovalko dvoboja med Čehinjo Marketo Vondrouševo, ki je v 3. krogu izločila Slovenko Polono Hercog, in Španko Paulo Badosa.