Telemachovi reprezentanti popestrili spektakel v Stožicah

Telemachovi reprezentanti popestrili spektakel v Stožicah (foto: Goran Antlej) Goran Antlej
28. 8. 2017 Promocijsko sporočilo

V četrtek, 24. avgusta, se je v Stožicah odvil tradicionalni Telemachov spektakel, ki ga je zaznamovala predvsem napeta tekma med košarkarsko reprezentanco Slovenije in Hrvaške. Prav poseben pečat dogajanju v Stožicah pa so dali mladi, nadobudni košarkarji.

Slovensko in Hrvaško košarkarsko reprezentanco že čez nekaj dni čaka nastop na evropskem prvenstvu, zato sta obe reprezentanci, čeprav je šlo zgolj za prijateljsko tekmo, v obračun v Stožicah vstopili zelo motivirani in z željo po zmagi.

Tekmo v razprodani dvorani Stožice so v napeti končnici dobili naši košarkarji. V naši reprezentanci sta se najbolje izkazala Goran Dragič in Luka Dončič.

Goran Dragić

Dogajanje med polčasom tekme pa so popestrili tudi mladi, nadobudni košarkarji, ki so bili izbrani v okviru akcije Postani Telemachov reprezentant. Telemach, generalni sponzor Košarkarske zveze Slovenije, je otrokom, starim od 10 do 13 let, omogočil edinstveno priložnost, da svoje košarkarsko znanje pokažejo pred polnimi tribunami stožiške dvorane, med izbranimi sta bili tudi dve dekleti.

Pred tekmo na Telemachovem spektaklu so morali vsi, ki so na dogodku želeli nastopiti, opraviti izzive, ki sta jih zanje pripravila slovenska košarkarska reprezentanta Goran Dragić in Jaka Blažič.

Telemachovi reprezentanti

Pred tekmo v Stožicah so se izbrani mladi mojstri igre pod koši zbrali tudi na skupnem treningu v dvorani osnovne šole Koseze, ki jo je med drugim obiskoval tudi Goran Dragić, prvi zvezdnik slovenske košarkarske reprezentance in eden najboljših košarkarjev v najmočnejši košarkarski ligi na svetu, bolj znani kot NBA. Na treningu so bili košarkarji razdeljeni v ekipo Gorana Dragića in ekipo Jake Blažiča.

Telemachovi reprezentanti

Telemachovi reprezentanti so bili na dan spektakla v nestrpnem pričakovanju, vse dokler se niso med polčasom tekme med Slovenijo in Hrvaško končno lahko zapodili na parket dvorane v Stožicah ter s svojim znanjem navdušili številne obiskovalce.

Telemachovi reprezentanti

Marsikdo je bil prepričan, da na delu gledajo bodoče 'Dragiće', 'Blažiče' in 'Dončiče' ter da je prihodnost slovenske košarke zelo svetla.