Tine Urnaut: takšna je njegova družina

Tine Urnaut: takšna je njegova družina (foto: Instagram Tine Urnaut) Instagram Tine Urnaut
18. 9. 2019

Slovenski kapetan, energični Korošec Tine Urnaut, je v reprezentanci že dvanajst let, zato seveda sodi med najbolj izkušene fante na evropskem prvenstvu v odbojki. In zgodba njegove družine je popolnoma odbojkarska.

31- letni Tine Urnaut je za člansko reprezentanco zaigral že leta 2007, ko je imela komaj 17 leti, leta 2015 pa je že kot zrel moški domov prinesele srebrno medaljo.

Družina Urnaut 

Tine ima za povedati popolno športno zgodbo, saj prihaja iz najbolj odbojkarske družine v Sloveniji. Tinetov oče je Adolf Urnaut, katerega večina prijateljev kliče Adi in je ena največjih športnih legend na Koroškem.

Bil je učitelj telovadbe na gimnaziji Ravne in trener številnih odbojkarskih generacij, a predvsem je bil eden najboljših jugoslovanskih odbojkarjev, za državno reprezentanco je zbral neverjetnih 320 nastopov, znan pa je bil po tem, da je igral bos.

Pozneje je bil trener doma in v tujini, pri odbojki pa je spoznal svojo prvo, a tudi drugo ženo, doktorico psihologije Anito Goltnik Urnaut, ki je klasično odbojko pozneje zamenjala za sedečo.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

My first and only idol❤️❤️❤️ #family #father #proudofyou

A post shared by Tine Urnaut ️ (@tineurnaut17) on

Aljoša Urnaut 

A gospod Adi, ki je za svoje delo dobil tudi Bloudkovo nagrado,  ima že iz prvega zakona dva sinova Andreja in Matjaža. Andrej, 54 let , je odbojko igral po vsem svetu, bil jugoslovanski in slovenski reprezentant, zdaj dela kot trener. Njegov sin Aljoša je odličen odbojkar, posebne uspehe dosega v odbojki na mivki.

Tudi Matjaž Urnaut je dolga leta igral odbojko v Francijo, kjer si je z Zagrebčanko Tanio ustvaril družino in življenje, dva sinova pa že krepko korakata po odbojkarskih stopinjah.

Tine je dolga leta igral v močni italijanski A ligi, letos pa se seli na Kitajsko. Tine je že več kot devet let v ljubezenski zvezi z lepo Italijanko Giorgio Costo.

Pripravila: T. L.

Preberite še: Klemen Čebulj o življenju na Kitajskem ali pa Katera je druga ljubezen slovenskega selektorja Alberta Giulianija?