Ultrabluzenje: Pogovor z legendo slovenskega alpinizma Vikijem Grošljem

Ultrabluzenje: Pogovor z legendo slovenskega alpinizma Vikijem Grošljem (foto: Promocijski material) Promocijski material
27. 5. 2015

Ultrabluzenje, dogodek, na katerem se pisci in tekači Samo Rugelj, Žiga X Gombač in Boštjan Videmšek pogovarjajo z ekstremnimi športniki in osebnostmi, se nadaljuje. V četrtek, 28. aprila, se bo trojici pridružil Viki Grošelj, legenda slovenskega alpinizma in himalajskega plezanja.

Ultrabluzenje je živo nadaljevanja knjižne uspešnice Ultrablues, v kateri so pisci in tekači Samo Rugelj, Žiga X Gombač in Boštjan Videmšek popisali svoje osemmesečne priprave na gorski ultramaraton v ameriškem Utahu, zraven pa (ne)hote napisali še kroniko časa, ki ga živimo – in to na docela avtobiografski pogon.

Ultrabluzenje je mesečni dogodek, na katerem se Samo, Žiga in Boštjan v družbi izbranih knjig pogovarjajo z ekstremnimi športniki in osebnostmi, ki življenje in vse, kar ga določa, razumejo kot izziv, ki se mu je potrebno posvetiti s polno silo.

Vabljei na majsko Ultrabluzenje

Ultrabluzenje se je začelo aprila, nadaljevalo pa se bo v četrtek, 28. maja ob 19h. Drugi gost trojke bo legenda slovenskega alpinizma in himalajskega plezanja Viki Grošelj, človek, ki je osvojil vrhove 10 osemtisočakov in najvišje vrhove vseh kontinentov. Poleg tega Vikijevo življenje zaznamujejo številni presežki na področju premikanja meja, ki jih tokratni gost slikovito opisuje v svojih knjigah.

Rdeča nit majskega Ultrabluzenja bo Grošljev pisateljski opus, tovarištvo v ekstremnih okoliščinah, doseganje in preseganje sebe ter skrite rezerve in moči, ki jih premore vsak izmed nas.

"Alpinizem te drži pokonci," pravi Viki Grošelj. "Ne potrebuješ ekstremne moči in ekstremne gibljivosti, ampak si lahko z močjo in vztrajnostjo, ki se ju da natrenirati v pozna leta, aktiven še dalj časa."

In tokratni sogovornik je še vedno zelo aktiven. Je v spoštljivi kondiciji kar zadeva pisanje, zelo zanimivo pa se bo z njim pogovoriti tudi o potresu in njegovih posledicah v Nepalu, kjer se je zadrževal pred kratkim.

Naslednje Ultrabluzenje se bo zgodilo v četrtek 18. junija ob 19h – naša srečanja v Konzorciju pa se bodo nadaljevala nadaljevala jeseni, ko se bodo Samo, Žiga in Boštjan »soočili« z novimi zanimivimi sogovorniki.