V torek bomo za košarkarje navijali ob 3. uri zjutraj. Luka ponosen, da zastopa Slovenijo!

V torek bomo za košarkarje navijali ob 3. uri zjutraj. Luka ponosen, da zastopa Slovenijo! (foto: profimedia) profimedia
1. 8. 2021

Slovenija bo v četrtfinalu košarkarskega turnirja olimpijskih iger igrala z Nemčijo. In vstati boste morali zelo zgodaj, saj se bo tekma začela ob 3. uri zjutraj.

Košarkarji Slovenije so na olimpijskih igrah v Tokiu zabeležili še tretjo zmago in brez poraza osvojili prvo mesto v predtekmovalni skupini. Od Španije so bili boljši s 95:87 (20:24, 41:44, 68:70). In če bo Slovenija v četrtfinalu igrala s Nemčijo, se bodo Španci morali pomeriti z ZDA, ki je sicer pokazala nekaj šibkih točk, a seveda tudi nekaj genialnih.

Po zmagi nad Španijo je bil zelo srečen in zadovljen tudi Luka Dončić, ki je ne Twitter zapisal, da je ponosen da igra za Slovenijo.

Četrtfinalne pare na košarkarskem turnirju v Tokiu je določil žreb takoj po koncu skupinskega dela tekmovanja. V četrtfinale so se uvrstili zmagovalci vseh treh skupin in vsi drugouvrščeni ter dve najboljši tretjeuvrščeni reprezentanci. Trije zmagovalci in najboljša drugouvrščena ekipa (ZDA) so bili v bobnu 1, preostale reprezentance pa v bobnu 2.

 

Četrtfinale, torek, 3. avgusta:

 • Ob 3.00:
  SLOVENIJA - NEMČIJA
 • Ob 6:40:
  ZDA - ŠPANIJA
 • Ob 10.20:
  FRANCIJA - ITALIJA
 • Ob 14.00:
  AVSTRALIJA - ARGENTINA

Polfinale, četrtek, 5. avgusta (mogoče ure so ob 6.15 in 13.00).

SLOVENIJA/NEMČIJA - FRANCIJA/ITALIJA
ZDA/ŠPANIJA - AVSTRALIJA/ARGENTINA