Teden brezplačnih gibalnih vadb na Sceni

Teden brezplačnih gibalnih vadb na Sceni (foto: Scena) Scena
9. 9. 2019

Vabljeni na teden odprtih vrat med 9. in 13. septembrom v center Bolder Scena. 

Prihaja jesen, dnevi se krajšajo in temperature nižajo. Da ne boste tudi v hladnejšem delu leta pozabili na zadostno količino gibanja, je to odličen čas za vpis na vodene vadbe. 

Plezalni center Bolder Scena se nahaja na Magistrovi 1 v Ljubljani. A na Sceni se ne gibajo le v vertikali! Obiskovalcem ponujajo različne vadbe, da pa boste lažje ugotovili, katera vam najbolj leži, pripravljajo teden odprtih vrat, ki bo med 9. in 13. septembrom. Vse vadbe se bodo odvijale po enakem urniku kot kasneje čez sezono.

Vsi obiski vadb med tednom odprtih vrat so brezplačni, vseeno pa je prijava preko sistema Studionaut obvezna.

SCENOVADBA – FUNKCIONALNA VADBA

Funkcionalna vadba, razvita in vodena s strani ekipe PK Scena. Ustvarjena z mislijo na plezalce, vendar nikakor izključno za plezalce.  Gre za nekakšne plezalne “suhe treninge”, hkrati pa za naravno obliko telovadbe, ki bi koristila prav vsakemu. Osnove gimnastike, trening “cora“ - globokih mišičnih stabilizatorjev, uporaba različnih pripomočkov, preventiva pred športnimi poškodbami in na koncu sproščujočih 15 minut z vizualizacijo, sprostitvenimi in dihalnimi tehnikami.

Vadbo bosta vodila mlada in zagnana trenerja Polona in Andraž.
Cilj je okrepiti  (in oblikovati) vaše celotno telo.
Osredotočili se bomo na mišične skupine zadnjice, rok, nog in trebuha.
Scenovadbo izvajamo z lastno težo in z raznimi pripomočki, kot so kolebnice, uteži, žoge, trakovi za TRX…

PONEDELJEK
Scenovadba s Polono
19:00 – 20:00

ČETRTEK
Scenovadba z Andražem
18:00 – 19:00

JOGA

DINAMIČNA JOGA Z NINO
Nina je vaditeljica vinyasa joge – dinamične joge, primerne za začetnike, nadaljevalce, plezalce in ostale gibalce. Skozi prakso se bomo naučili pravilnega dihanja med gibanjem, da bomo lažje zdržali dolge smeri v skali, učvrstili telo, da bomo na bolderju v nemogočem položaju zdržali še tisto desetinko dlje, ki nam manjka, ter povečali gibljivost; saj veste, če bi noga le šla še tista dva centimetra višje…

Poleg gibanja se bomo skozi asane učili tudi kratkih meditacij, jogijskega dihanja in jogijskega sproščanja. Potrudili se bomo umiriti misli, se prizemljiti, spoznati sami sebe v novi luči in začutiti, da zmoremo. Naš namen je, da bi vsak sam znal uporabiti različna ‘orodja’, kadar jih potrebuje.

FLOW JOGA Z EVO
Eva ima z jogo bogate izkušnje, pri priznanih učiteljih se je namreč izobraževala tako na področju Hatha kot tud Vinyasa in Ashtanga joge. Njene vadbe so lahko izziv za začetnike ali nova stopnica za tiste, ki ste se z jogo ali podobnim načinom gibanja že srečali. Na flow jogi se bomo posvetili počasnemu raztezanju, vajam za moč, globokim raztegom ter dihalnim tehnikam, kratkim meditacijam, se umirili in sredine večere storili nekaj dobrega za telo in um. Cilj vadb je, da skozi vsakotedensko prakso pridobimo na gibljivosti, izboljšanju koncentracije, utrdimo celotno telo in s tem izboljšamo tudi svoj vsakodnevno počutje ter celo imunski sistem.

Na kratko lahko rečemo, da bomo z Evo zaplavali v različne jogistične sfere, ki bodo pomirjujoče, sveže, sprostitvene, hkrati pomirjujoče in vedno primerne trenutnemu počutju vadbene skupine.

PONEDELJEK
DINAMIČNA JOGA Z NINO
20:00 – 21:00

SREDA
FLOW JOGA Z EVO
19:00 – 20:00

PILATES


Vadba, prilagojena potrebam in tegobam današnjega urbanega človeka. Osredotočena na dihanje, ozaveščanje delov telesa, iskanje in odpravljanje asimetrij, ki nastajajo tekom napornega vsakdana. Z močnim poudarkom na krepitvi mišičnih stabilizatorjev, preventivi poškodb in koordinaciji gibanja. Primerna je za široko skupino ljudi, saj je možno vaje ustrezno prilagoditi in tako vsakega vadečega individualno popeljati do odprave napačnih gibalnih vzorcev in prenosa pravilnega gibanja v vsakdanje življenje. Vadbo vodi Zala Miklavc.

TOREK
PILATES po porodu
10:00 – 11:00

PILATES
17:00 – 18:00

ČETRTEK
PILATES
19:00 – 20:00

AERIAL VADBA

Atraktivna vadba s pomočjo posebnega pripomočka, hamake. Ime izvira iz angleške besede “hammock”, gre pravzaprav za posebne viseče mreže, ki omogočajo zabavno vadbo v zraku ter poigravanje s silo gravitacije. Izkušenim in spretnim nudi nove vznemirljive izzive, začetnikom pa olajša gibanje in omogoči varno izvedbo manevrov. Prednosti aerial vadbe so številne: povečanje moči, izostren občutek za gibanje v prostoru, izboljšanje prekrvavitve, limfnega obtoka ter globoki raztegi mišic. Gre tudi za enkratno razbremenitev hrbtenice in sklepov. Poizkusi nekaj novega, prebudi otroka v sebi! Vaditeljica Aerial vadbe je simpatična Zala Miklavc.

TOREK
18:00 – 19:00

* Obisk aerial-a med tednom odprtih vrat se šteje kot uvajalna ura, ki je sicer pogoj, da se vpišete na redno vadbo.

Več informacij na bolderscena.si

Fotografije: Arhiv Scena