Zdaj je pravi čas za smučanje!

5. 12. 2016 Promocijsko sporočilo

Nova smučarska sezona na avstrijskem Koroškem se je začela z obilico snega in sončnih dni. V Mokrinah/Nassfeldu vas pričakujejo razširjene in urejene proge, sedežnice z ogrevanimi sedeži in zaščitnimi pokrovi, snežni park, zanimiv tako za začetnike kot vrhunske smučarje.

Prvi sneg je že zapadel

Letošnja sezona se je začela kot v snežni pravljici: zapadel je prvi sneg, potem pa nas je razveselilo sonce. V Mokrinah/Nassfeldu, kjer imajo zaradi svoje specifične geografske lege večino smučarske sezone naravni sneg, se lahko pohvalijo s kar 110 kilometri urejenih smučarskih prog in 30 sodobnimi žičniškimi napravami. Na svoj račun pridejo tako vrhunski smučarji kot tudi začetniki in družine.

Kratek oddih ali martinčkanje? Ob smučarskih progah vas pričakuje kar 25 koč in restavracij s kulinaričnimi dobrotami avstrijske Koroške

Smučišče, kjer ne čakate v vrsti

V pretekli sezoni so s postavitvijo najsodobnejše 6-sedežnice, ki na uro prepelje do 3.200 oseb, postavili nov mejnik te priljubljene smučarske destinacije. Sodobne žičniške naprave skrbijo tako za udobje, kot tudi za hiter prevoz smučarjev. Vrste se skoraj ne delajo, ali pa se premikajo zelo hitro. Poleg tega so v preteklem letu skupne smučarske površine povečali, predvsem pa so številne proge še dodatno razširili.

Ob vrhunski smuki in prekrasni gorski panorami, so z načrtovanjem smučišč ustvarili »sončni krog«, ki smučarjem omogoča, da cel dan smučajo po soncu.

Poligon za prosti slog bo navdušil zahtevne smučarje, »sončni krog« pa obiskovalcem omogoča celodnevno smuko po soncu.

Poligon za prosti slog, kulinarični užitki in skrb za okolje

  • Najzahtevnejše smučarje pričakujejo poligoni za prosti slog, snežni park pa je namenjen tako zahtevnim smučarjem kot tudi začetnikom.
  • Ker je zima postala muhasta, so še povečali sistem umetnega zasneževanja, obenem pa se zavedajo pomembnosti harmonije z naravo in s tem skrbi za okolje. Tako prihaja kar 85% skupne oskrbe z energijo za obratovanje žičnic, zasneževalnih naprav itd. iz vodnega vira.
  • Za kratek oddih in prigrizek poskrbijo v 25 smučarskih kočah in restavracijah ob progah. Ne spreglejte številnih kulinaričnih dobrot avstrijske Koroške, po katerih slovijo v Mokrinah. Na svoj račun bodo prišli tudi najbolj zahtevni gurmani. Če pa si zaželite uživanja na toplem soncu, vas pričakuje največja sončna terasa v Alpah.

Smučišče ima zaradi svoje specifične geografske lege večino smučarske sezone naraven sneg, za vsak primer pa tudi sodoben sistem umetnega zasneževanja.

Mogoče pričakujete več? V tem primeru vas izven smučarskih prog pričakuje še 80 kilometrov tekaških prog, 55 kilometrov zimskih pohodniških poti, 5 sankaških prog, od tega so 3 osvetljene. Zabave in uživanja v naravi kar ne zmanjka!

Skrajni čas, da obiščete Mokrine/Nassfeld in se prepričate sami.