Zimske svetovne igre specialnih olimpijcev: Slovenija domov s kar 23 kolajnami!

Zimske svetovne igre specialnih olimpijcev: Slovenija domov s kar 23 kolajnami! (foto: Arhiv www.specialna-olimpiada.si) Arhiv www.specialna-olimpiada.si
24. 3. 2017

V Avstriji se zaključujejo Zimske svetovne igre specialnih olimpijcev, ki so bile zelo uspešne tudi za 18-člansko slovensko odpravo. Domov se ekipa vrača s 23 medaljami – osvojili so devet zlatih, osem srebrnih in šest bronastih.

Peter Levanič je tudi uradno najuspešnejši slovenski predstavnik na igrah. Osvojil je dve zlati kolajni (tek na 500 m in štafeti 4x1 km), srebrn pa je bil v teku na en kilometer.

izjemno bero sta ozaljšala še krpljarja Bine Kolar, ki je v ciljnem šprintu osvojil zlato, Barbara Peterka pa je bila srebrna. S četrtim mestom se je izkazal Vinko Resetar.

V teku na smučeh (500m prosto) smo osvojili kar tri zlate medalje. Irena Petre, Peter Levanič in Mihael Gačnik so zasedli najvišjo stopničko, Nace Menicnger pa je bil odličen sedmi!

11 medalj v enem dnevu!

V torek, 21. marca 2017, je ekipa slovenskih tekmovalcev osvojila kar 11 medalj! 2 zlati, 5 srebrnih in 4 bronaste.

V alpskem smučanju je odlična Nika Dolinšek, zasedla je 1. mesto. Alojz Senica je ponosno zavzel 2. mesto, Sandra Možina tretje, Tadej Kramberger pa nehvaležno četrto, a kljub vsemu ponosno, saj je bila proga v izjemno slabem stanju!

Marija Matijevič, Žan Tušek in Špela Volmajer so v teku na smučeh osvojili kar tri srebrne medalje. Simona Polajšer pa je v krpljanju dosegla 6. mesto!

22. marca so se pomerili tekači in krpljarji: tekači v teku na 1 kilometer, krpljarji pa v sprinterski preizkušnji na 200 metrov. Peter Levanič je v teku na 1 kilometer zasedel 2. mesto, Nace Mencinger je bil tretji, Irena Petre je za las zgrešila stopničke in bila četrta, Miha Gačnik pa je zasedel peto mesto.

Na tekih krpljarjev na 200 metrov so do medalj prišli Barbara Peterka in Simona Polajšer, obe s 3. mestom, in Albin Kolar, ki je zasedel 2. mesto.

Suveren v svojem nastopu je bil Vino Rešetar, ki je zasedel drugo mesto v konkurenci najhitrejših krpljarjev teh iger. Izčrpani od vročine in adrenalina, so se vsi štirje pogumno podali še v divisoning stafete 4x400m in dosegli najboljši čas odkar tečejo skupaj.

Iskrene čestitke vsem!

Več o igrah na: www.austria2017.org, o dogajanju v Avstriji pa tudi na spletni strani www.specialna-olimpiada.si.