Znano je, kdo bo nosil slovensko zastavo na OI Peking 2022! (izbrana sta 2 najboljša športnika v svetovnem merilu!)

Znano je, kdo bo nosil slovensko zastavo na OI Peking 2022! (izbrana sta 2 najboljša športnika v svetovnem merilu!) (foto: Profimedia) Profimedia
24. 1. 2022

Že odštevate dni do zimskih olimpijskih iger? Potem veste, da so skoraj pred vrati! Otvoritvena slovesnost bo 4. februarja. Kdo od naših športnic in športnikov bo nosil zastavo?

Še malo pa bomo držali pesti za naše zimske športnike, ki nas že sedaj razveseljujejo z odličnimi rezultati. Vodstvo olimpijske reprezentance Slovenije je imelo kar težko delo, ko je moralo med vsemi izbrati le dva športnika, ki si zaslužita čast nositi slovensko zastavo. 

Novost: Po poletnih OI, ko so nacionalni olimpijski komiteji prvič izbrali po enega športnika in eno športnico za nosilca zastav svojih držav, se je Mednarodni olimpijski komite odločil, da bo protokol za zimske igre enak.

Zato smo tudi za OI v Pekingu dobili dve zastavonoši! Ni naključje, da sta to izjemna športnika v svetovnem merilu: prvič bo ta čast pripadla alpski smučarki Ilki Štuhec in deskarju na snegu Žanu Koširju. Oba olimpijca sta vesela in ponosna, da bosta na stadionu Ptičje gnezdo na čelu slovenske olimpijske reprezentance.

OKS promocijsko gradivo

"'Zelo sem počaščena in vesela, da imam to čast. Verjamem, da bo res nekaj edinstvenega zato že komaj čakam! Ne vem sicer, kako naj se pripravim na ta nastop, morda mi lahko Žan pomaga?!'' je ob novici povedala Ilka, ki nas je že zastopala na OI v Sočiju leta 2014. Podpira možnost izkazovanja enakopravnosti v tej smeri in nagajivo dodaja: ''Super je, da to lahko narediva dva športnika naenkrat, tako enemu ni treba čakati še 4 leta!''

Žan Košir je Slovenijo zastopal že na treh olimpijskih igrah in nam prideskal lepo število odličij, zato si nošenje zastave po našem mnenju več kot zasluži! Čeprav ga malce daje trema ... ''Ilka, ali kaj treniraš? Pa ne mislim smučarskih zavojev, to vem, da znaš! Mislim, to ... zastavo. Ali imava midva to ... zastavo Slovenije?! Hitro spakiraj torbe in se vidiva v Pekingu!" je odgovoril Ilki eden izmed najboljši deskarjev v alpskih disciplinah na svetu. 

Mi verjamemo, da jima bo šla naloga dobro od rok in že komaj čakamo, da bomo navijali za naše športnike v Pekingu! 

IMAMO TO. IMAMO PEKING 2022!