Zvezdi NK Maribor sta v Europarku pozdravili svoje navijače

Europarkova vodja marketinga Petra Romih je nogometnima junakoma poklonila jubilejne nakupovalne vrečke za večkratno uporabo. (foto: Europark Maribor) Europark Maribor
23. 9. 2015

Ponedeljkov večer je bil v štajerskem nakupovalnem središču Europark odet v vijolično. Odvilo se je namreč druženje z nogometaši NK Maribor, navijači pa so se pomerili v igrah z žogo.

Ekipo navdušenih navijačev je najprej ogrel moderator Bor Greiner, ki je podelil nekaj prostih vstopnic za tekmo NK Maribor: NK Domžale, ki bo 23. septembra 2015, v Ljudskem vrtu. Slednji bo po nizu tekem v gosteh po skoraj mesecu dni ponovno odprl svoja vrata, mariborski nogometaši pa so na spopad odlično pripravljeni. Proste vstopnice za tekmo so si obiskovalci Europarka lahko priigrali s sodelovanjem v igrah z žogo. Pridružile so se nam vse generacije, tekmovalci pa so lahko izbirali med igro »Uho« in »Kiri večkrat«. Pri prvi si dva tekmovalca stojita na sproti in eden drugemu z žogo ciljata med noge – zmagovalec je tisti, ki zadene prvi; pri drugi igri pa gre za žongliranje z nogami.

Damjan Bohar in Sintayehu Sallalich sta navdušila

Takoj po zaključenem treningu sta se obiskovalcem pridružila vezna igralca NK Maribor, Damjan Bohar in Sintayehu Sallalich, ki ju je Bor Greiner povabil k izzivu »Kiri večkrat«. Simpatična nogometaša, ki jima ne manjka oboževalk, sta navdušila. Damjan Bohar je z ekipo NK Maribor že tretjo sezono, Sintayehu Sallalich pa drugo. 24-letni Izraelec z etiopskimi koreninami je za prvi odhod iz svoje dežele izbral prav Maribor, kjer se je že naučil nekaj slovenskega jezika, predvsem nogometno sporazumevanje mu ne dela več težav. Oba vijoličasta junaka odlikujeta hitrost in borbenost, Damjan Bohar pa je nedvomno najbolj popularen Prekmurec v štajerski prestolnici. Je eden redkih Slovencev, ki je zatresel mrežo v prestižni Ligi, gole pa je zabijal tako na tekmah slovenskega prvenstva in pokala kot tudi v Evropskih pokalnih tekmah. Ob fotografiranju s priljubljenima nogometnima junakoma ni manjkalo nasmejanih obrazov in iskric v očeh. Kot ponosen sponzor je ekipi NK Maribor Europark poklonil tudi jubilejne nakupovalne vrečke za večkratno uporabo. Vrečke so za nakup na voljo v informacijski pisarni v pritličju Europarka, nakupovalno središče pa bo del izkupička od prodanih vrečk dodalo donaciji, 15.000 evrom, ki jih je pred kratkim poklonil Kliniki za pediatrijo UKC Maribor.