Zvezdniki, ki niso ravno najboljši športniki

Ko komedija sreča tenis (foto: USOpen.org) USOpen.org
28. 7. 2014

Imajo denar. Imajo slavo. A nimajo čisto vsega.

Will Smith in (evropski) nogomet

Will Smith ima telo grajeno kot profesionalni športnik, igra v filmih, polnih intenzivne akcije, zato mu pomanjkanja motoričnih sposobnosti ne bi pripisali. Na promocijski turneji za film After Earth, je bil Will Smith povabljen, da brcne nekaj prostil strelov proti nekdanjemu vratarju moštva Manchester United Edwinu van der Saru. Ni mu šlo najbolje.

Kevin James in tenis

Kevin James je tisti prisrčni komični bajsek, ki ga na programu Comedy Central lahko spremljate v vrhunski TV-komediji The King of Queens. In če ga poznate, vam je jasno, da pretirane agilnosti na teniškem igrišču ne bi zmogel. Kot zvezdniški gost na enem od US Open turnirjev je dokazal, da se nismo motili -  nas je pa dodobra nasmejal. Bravo Kevin!

Tim Robbins in baseball

Leta 1988 je Tim Robbins zaigral v filmu Bull Durham, športni biografiji, v kateri se mu je pridružil tudi Kevin Costner. Prav Costernjeva prisotnost in inštrukcije so rešile filma, saj Tim Robbins, tu v vlogi metalca "Nuka" LaLoosha, ni in ni znal prepričljivo vreči baseball žoge. Situacijo je poleg Costnerja rešila se spretna montaža izbranih kadrov in na koncu je Tim Robbins v filmu vseeno nastopil kot prepričljiv profesionalni športnik.

P. Diddy in ameriški nogomet

Sean "P. Diddy" Combs je bil prvi izbor za vlogo podajalca Willija Beamena v športnem trilerju Any Given Sunday, a je potem ta lik nenadoma prevzel Jamie Foxx (in ga tudi odigral tako fantastično, da mu je film služil kot odskočna deska za nadaljnjo filmsko kariero). Diddy je medijem povedal, da je vlogo zavrnil, češ, da nima časa, a so se kmalu pojavile govorice, po katerih naj bi Diddy tako katastrofalno metal nogometno žogo, da njegovega anti-talenta ne bi mogla rešiti niti filmska magija. 

Film je bil na koncu tako ali tako zmagovalen predvsem zaradi odličnega Pacina. Tule je njegov nepozabni govor v slačilnici:

Raper Wale in košarka

Jubilejna zvezdniška košarka vsako leto razkrije kakšnega filmskega ali glasbenega zvezdnika, ki je skrivno pravi košarkaški talent. In vsako leto je potem tam tudi kakšen Wale. Raperski zvezdnik, sicer tudi dobitnik nagrade grammy, si je na parketu nadel številko 2 in začudil občinstvo z nenavadnimi košarkaškimi gibi.