Podarjamo iz srca: ideje za poceni doma izdelana darilca + NAGRADA: komplet Fika zdravih in slastnih prigrizkov za piko na i

Podarjamo iz srca: ideje za poceni doma izdelana darilca + NAGRADA: komplet Fika zdravih in slastnih prigrizkov za piko na i (foto: Profimedia) Profimedia
10. 12. 2022

Kaj vam bi pomenilo več: čisto nova ura od neznanca ali risbica vašega otroka? Darila, ki so narejena iz srca, pomenijo največ, zato jih letos vsaj delno naredite sami. Pa še privarčevali boste kakšen evro. 

Doma izdelana darila imajo več duše in so veliko bolj osebna kot tista, ki jih kupite v trgovini. Zato letos darila izdelujemo doma, no, vsaj delno. Vaši obdarovanci bodo navdušeni, finančno stanje pa ne bo tako grozljivo kot vsa prejšnja leta. 

Imamo nekaj zanimivih idej za doma pripravljena darila: 

Albumi

Koliko fotografij hranite na telefonu in računalniku? Za nekatere ste pozabili, da jih sploh imate, kajne? Zberite lepe spomine in jih podarite v albumu, ki ga boste vsaj delno okrasili sami. 

Ne glede na to, ali gre za sorodnike, družino ali bližnje prijatelje, izberite posebne slike skupnih trenutkov, morda celo iz otroštva, jih razvijte in zložite v album.

Če imate čas in voljo, lahko album uredite tako, da na naslovnici napravite majhen kolaž iz nekaterih slik ali z zlatim flomastrom napišete nekatere vam pomembne misli.

NAGRADNA IGRA + ideja za zdrav prigrizek!

Ker želimo, da so darilca tudi zdrava, a še vedno slastna, bomo letos vsakemu dodali prigrizek za piko na i. Fika prigrizki so narejeni iz polnovrednih ovsenih kosmičev, hrustljavih mandljev ali arašidov, kokosa ali malin in obliti s čokolado brez sladkorja. Ker so v priročnem majhnem pakiranju, jih lahko vzamete tudi s seboj na pot in priložite k vsakemu darilu!

FIKA FB

Na voljo imate 3 okuse: malina, kokos in arašid

Če pobrskate po spletni trgovinici, se lahko izognete peki božičnih piškotov, saj najdete slastne in lepo zapakirane piškote različnih okusov. Ali pa vas zamikajo božični okusi granol: božična pravljica, medenjak in piškotek. Naj zadiši po božiču!

SODELOVANJE V NAGRADNI IGRI:

Srečnemu nagrajencu bomo podarili vse 3 okuse Fika prigrizkov in božično granolo. V spodnji obrazec vpišite svoj elektronski naslov in z malo sreče, boste darilo prejeli prav vi. 

Nagradna igra je zaključena! Zmagovalka je Lidija V. 

Dišeče soli za kopel

Kdo se bo branil sproščujoče kopeli? Obdarovancem, ki imajo doma kad, podarite dišečo sol. 

Potrebujete:

  • dekorativno steklenico ali kozarec
  • sol epsom
  • barvo za živila
  • eterična olja

Izdelava: Toliko soli, kolikor je potrebujete za poljubno steklenico ali kozarec, zmešajte z barvo za živila. Mešajte toliko časa, da je vsa sol enakomerno obarvana.

Nato primešajte eterično olje in sol za nekaj časa razprostrite na časopisni papir, da se posuši. Po nekaj urah napolnite kozarec, vrečko ali steklenico. Dobro je, da sol pripravite kakšen teden pred obdarovanjem, da se navzame vonja. 

Domač čaj ali sladica, marmelada ...

Najcenejša osnova za ogromno izvirnih daril je prazen steklen kozarec za vlaganje. Vanj lahko pospravite domače čaje, npr. posušene bezeg, kamilice ali žajbelj. Poslikate ga z barvami za steklo.

Profimedia

Sorodniki ne bodo nič manj navdušeni nad doma narejeno pomarančno marmelado! V steklene kozarčke lahko nasujete tudi doma narejeno suho sadje in razne druge malenkosti.

Kozarec lahko napolnite tudi s suhimi sestavinami za sladico, npr. za mafine in na listek zapišete, katere sestavine mora obdarovanec dodati ter za koliko časa mora sladica v pečico. Sladice se bo vsak razveselil!

Milo različnih oblik

Lotite se kuhanja domačega mila. Nikakor ni tako težko, kot se morda zdi! 

Potrebujete:

  • milo v kosu z blagim vonjem
  • toplo vodo
  • modelčke za piškote
  • po želji barvo za živila
Profimedia

Izdelava: Nastrgajte približno toliko mila, da boste lahko napolnili kozarec. Nato nastrgano milo zmešajte s približno pol kozarca vode. Mešajte toliko časa, da se bo milo popolnoma raztopilo in boste dobili maso, podobno čvrstemu testu. Če je zmes pregosta, dodajte še malo vode.

Ko dobite raztopljeno zmes, z njo skrbno napolnite modelčke za piškote. Položite jih na suho površino, kjer naj se sušijo 24 ur. Med tem jih pogosto obračajte, da se bodo posušili z obeh strani.

Ko bodo suhi, jih nežno potisnite iz modelčkov za piškote in 'voila'! Unikatno doma izdelano milo je narejeno! Ko vlijete milo v modelčke, lahko dodate malo cimeta, kakšno smrekovo vejico ali kaj drugega za okras.