Prvi prazniki v dvoje? Tu je nekaj nasvetov, ki jih morata vedeti!

Prvi prazniki v dvoje? Tu je nekaj nasvetov, ki jih morata vedeti! (foto: Profimedia) Profimedia
6. 12. 2021

Prvi prazniki s partnerjem so lahko čudoviti in si jih boste verjetno dobro zapomnili. Tu je nekaj nasvetov, s katerimi bosta poskrbela, da bo vse teklo tako, kot mora. 

Če si že od novembra dalje prepevate znano božično pesem Mariah Carey: "vse kar si želim za božič si ti", potem boste verjetno naredili vse, da prvi prazniki s partnerjem ne bodo stresni, ampak nepozabni in pravljični. Kakorkoli, verjetno se ne bosta morala izogniti obiskovanju družine in prijateljev, pa izmenjavi prvih darilc ...

Zato smo pripravili nekaj nasvetov, s katerimi bosta lažje zakorakala v december:

Povežita se

Pri hitrem tempu, podaljšanih dnevih v službi, hobijih in opravkih je včasih prava umetnost najti čas za partnerja in si vzeti prost večer ali vikend. In tudi december ni nič drugačen - morda še bolj stresen, saj morate nakupiti darila, organizirati družinska in prijateljska srečanja ... 

Tokrat pa naj bo december za vaju predvsem mesec, ko si bosta skušala vzeti več časa in utrditi odnos. Verjetno se bo zgodilo kar veliko prvih trenutkov, kot je prvo okraševanje smrečice skupaj, prvo skupno obdarovanje, prva skupna božična večerja ...

Ne dovolita, da vama karkoli to prepreči in preprosto uživajta. 

Vključita se v družinske tradicije ...

Zelo verjetno praznikov nista vajena praznovati povsem enako. Imata nekaj drugačnih tradicij, pri katerih skušajta sodelovati in se vključevati vanje. Če boste pokazali, da se trudite predstaviti v dobri luči partnerjevi družini, ga boste še dodatno privlačili. Veliko mu bo pomenilo, da imate lep odnos z osebami, ki so mu pri srcu. 

... in ustvarita tudi svoje 

Enako pomembno kot, da spoštujeta tradicije vajinih družin, je to, da ustvarita  kakšno svojo. Razmislita o tem, kaj vama prazniki pomenijo in kaj želita deliti drug z drugim. Ni tako pomembno, ali bo tradicija vključevala darila ali ne - važno je, da na prvo mesto postavita sebe in si polepšata december. 

Kdo ve, morda najdeta kakšen nov recept za vajine piškote, ali se odpravita na novoletni izlet, sama izdelata okraske ... In seveda ne pozabita nove tradicije ovekovečiti s fotografijo, ki bo krasila album. 

Določita pravila obdarovanja

To ni ravno romantična poteza, se bosta pa z njo izognila dilemam o tem, koliko denarja bi morala porabiti za darila, za katere praznike natanko se obdarujeta in podobno. Če sta par postala šele pred kratkim, lahko drug drugemu pomagata tudi z namigi, kaj si želita. 

Ljudje imamo ob praznikih različne tradicije glede obdarovanja in čas je, da ustvarita svojo. 

Naj bodo prazniki zabavni

Ob vseh pravilih o tem, kaj bi morali in česa ne bi smeli početi med prazniki, se ne pozabita zabavati. December je konec koncev namenjen temu, da se spomnimo na ljudi, ki nam pomenijo največ in jim namenimo pozornost. Naj bo slednje čim več! 

Lepe prve skupne praznike vama želimo, naj bodo zares nepozabni!