Zakaj bi morali telovaditi brez obutve? +NAGRADNA IGRA s Shashi nogavicami za vadbo!🎁

Zakaj bi morali telovaditi brez obutve? +NAGRADNA IGRA s Shashi nogavicami za vadbo!🎁 (foto: Tjaša Babnik, pravestvari.si) Tjaša Babnik, pravestvari.si
5. 12. 2022

Ni samo vadba joge tista, kjer vadeče vidimo, da vadijo bosi. Zakaj je tako priporočljivo vaditi bos oz. v nogavicah z oprijemom (ker v telovadnicah ni vedno prijetno biti popolnoma bos)?

"Zato, ker so po refleksoterapiji točke pritiska v naših podplatih močneje pritisnjene in tako delujemo bolje."

Športna trenerka Tjaša Babnik nas bo tokrat poučila o tem, zakaj je dobro, da smo na vadbi vsaj občasno bosi ali v nogavicah, primernih za gibanje. 

"Naša stopala, čeprav veliko ljudi ne posveča pozornosti stopalom, tvorijo osnovo naše kinetične verige in pomagajo poravnati boke in kolena. Ustvarjajo nadzor iz naših osrednjih mišic in vplivajo na našo hojo. Bosonoga vadba (ali z nogavicami z oprijemom na podplatih) omogoča kostem in mišicam stopal, da razvijejo moč, kar pomaga izboljšati ravnotežje in gibanje pri vsakodnevnih aktivnostih.

Poleg tega se živci in receptorji v vaših stopalih lažje aktivirajo za pošiljanje signalov po kinetični verigi. To prebudi določene mišične skupine za pridobivanje moči. Kadar vadimo bosi oz. v telovadnih nogavičkah (npr. Shahsi), omogočamo gibanje tudi prstom, saj niso utesnjeni z vrhom čevlja. Bolj kot smo prizemljeni in podprti, boljši je naš obseg gibanja in hitreje bomo občutili rezultate.

Tjaša Babnik, pravestvari.si

Tu je nekaj izjemnih vaj, ki jih je dobro izvajati brez obutve:

Dvig na prste: Ta vaja za stabilnost uporablja vse mišice v stopalih, medtem ko potiskate navzgor in pritiskate navzdol od podložke stopala. Pri iskanju stabilnosti v gležnju ta vaja pomaga tudi pri krepitvi medeničnega dna in podaljšanju ahilove tetive.

Izpadni korak: Pri izpadnem koraku, uporabite celotno stopalo, da se oprimete talne površine. Pomaga, da se noge počutijo bolj prizemljene z uporabo spretnosti vaših prstov, ki podpirajo to gibanje. Povečana podpora vodi do boljšega obsega gibanja.

Flex in špička (+ kroženje stopala): Ta majhen gib pomaga pri cirkulaciji, preprečuje mišične krče v vašem stopalu ter pomaga okrepiti in podaljšati mišice v mečih in stegenskih mišicah. Zaradi vpliva na večje mišične skupine se mišice spodnjega dela hrbta okrepijo in zmanjšajo občutljivost spodnjega dela hrbta."

Avtorica: Tjaša Babnik

Tjaša Babnik, pravestvari.si

NAGRADNA IGRA

Da boste dobro opremljeni za telovadbo, smo skupaj s trenerko Tjašo in podjetjem pravestvari.si, naredili odlično nagradno igro! Nekoga bomo obdarili s Shashi nogavicami in mu dali motivacijo za redno vadbo. Izpolnite obrazen in sodelujte v nagradni igri!

Spodaj pa preverite mnenje trenerke Tjaše in drugih uporabnic Shashi nogavic.

Nagradna igra je zaključena! Zmagovalka je Nuša M. iz Maribora.  

SHASHI so vzdržljive in estetsko dovršene nogavice za pilates, jogo, barre, tek ..., ki omogočajo boljšo izvedbo vaj!

Mnenje športne trenerke Tjaše o vadbi brez superg in zakaj uporablja Shahsi nogavice pri vseh vadbah?
Tjaša Babnik, pravestvari.si

Prvi razlog je ta, da so osvobajajoče! Čutiti celotno stopalo pri vsaki vaji je izjemno. Oprijem je definitivno boljši. Stopalo diha in se ne poti. Veliko bolje čutiš stabilizacijo svojega telesa, predvsem v področju globokih trebušnih mišic in medeničnega dna.

Ko damo funkcionalnost na stran, pa lahko pohvalim izgled in dizajn 🙂. Ženske imamo rade lepe stvari in imeti tudi na vadbi všečne nogavičke, je katerakoli telovadba hitro vsaj za odtenek lažja 😀.

5 razlogov zakaj smo uporabnice zaljubljene v SHASHI nogavice:
Tjaša Babnik, pravestvari.si
  • Brezšivne nogavice imajo ločeno oblikovano levo in desno stopalo, kar omogoča ergonomsko prileganje in udobje.
  • Številni in gosto razporejeni protizdrsni čepki po celotnem stopalnem delu zagotavljajo odličen oprijem med vadbo.
  • So brez odvečnega blaga in se zato ne gubajo.
  • Coolmax tehnologija v tkanini ohranja sveža stopala v času aktivnosti, pri vseh temperaturah.
  • Fantastični modeli nadgradijo vsak vadbeni outfit.
  • Nogavice so še vedno izjemno priljubljeno darilo, saj so praktične in cenovno ugodne. Poleg tega, jih nikoli nimamo preveč.

Shashi nogavice so lepo darilo za vaše bližnje. Preverite ponudbo TUKAJ.  

Avtorji vsebine: Nina in Maja, nosilki podjetja pravestvari.si 

Značke: shashi