Čas je, da se znebite predsodkov o PSIHOTERAPIJI

Čas je, da se znebite predsodkov o PSIHOTERAPIJI (foto: Profimedia) Profimedia
26. 7. 2022

Ste že slišali za psihoterapijo? Morda se vam ob tem pojavijo številni predsodki, za katere je čas, da se jih znebite...

Tokrat smo se pogovarjali s Kim Majoranc, psihologinjo, ki je obenem tudi učiteljica joge. Zaupala nam je, kako se je v njej vzbudila strast do omenjenih tematik ter tudi, s katerimi ovirami se na svoji poti srečuje. 

Kot psihologinja se Kim dnevno srečuje s predsodki o psihoterapiji. Eden pogostejših je ta, da ljudje še vedno verjamejo, da je psihoterapija samo za tiste, ki imajo hude duševne bolezni, težave, stiske in travme. 

"Jaz mislim, da je to en velik mit, ki ga je potrebno razbiti. Po eni strani je tudi len izgovor, ko se nam preprosto ne ljubi delati na sebi. Menim, da bi psihoterapija morala biti osnoven del mentalne higiene in da bi se je moral posluževati prav vsak od nas," je povedala Kim. 

Ko začnemo skrbeti za svoje mentalno zdravje je lahko težko, sploh, ker nas tega niso učili in pogosto ne vemo, kako sploh začeti. "Ravno zato je pomembno, da si poiščemo pomoč in mislim, da smo psihologi in psihoterapevti pravi naslov," je še dodala.

Kako si poiskati pomoč, na koga se obrniti in zakaj je to tako zelo pomembno? Preverite v pogovoru.