Ta neobljuden slovenski vrh je primeren za začetnike in navdušuje s čudovitim razgledom

7. 6. 2024
Deli
Ta neobljuden slovenski vrh je primeren za začetnike in navdušuje s čudovitim razgledom (foto: Instagram @strawberryandbliss (Posnetek zaslona))
Instagram @strawberryandbliss (Posnetek zaslona)

Iščete vrh, ki je manj obljuden in primeren za začetnike, hkrati pa ponuja čudovit razgled? Potem imamo idejo za vas.

Pohodništvo je v Sloveniji ena najbolj priljubljenih aktivnosti. Če se tudi vi radi odpravljate v hribe, pa ste morda že opazili, da priljubljenost pohodništva prinaša tudi gnečo na nekaterih območjih.

To opaža tudi Matjaž Šerkezi, alpinist, gorski reševalec in strokovni sodelavec Planinske zveze Slovenije. V nedavni epizodi Aktivni podkasta je povedal, da so določeni vrhovi pri nas preobremenjeni. Vseeno pa sam pravi, da še vedno lahko najdemo kotičke, ki so manj obiskani in bolj umirjeni.

Prosili smo ga, če lahko z nami deli katerega od vrhov, ki je manj obljuden, a vsekakor vreden ogleda. 

"Kompotela je vrh, od koder se res odpre en tak lep pogled na celoten amfiteater Kamniških alp. Do tja vodi čudovita lahka planinska pot," pravi Matjaž in dodaja, da se na omenjeni vrh lahko odpravimo iz Kvavca. Poudaril je, da pot ni povsem enostavna, a je primerna za večino ljubiteljev pohodništva.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by By Anja (@strawberryandbliss)

Seveda pa je pomembno, da pohod prilagodimo svojim potrebam in zmožnostim ter da se nanj tudi pripravimo. Matjaž nam je v pogovoru razkril, kako se na izlet v hribe ustrezno pripraviti, kaj storiti v primeru nevihte, katere živali so v naših hribih najnevarnejše ter še veliko več.

Celotnemu pogovoru prisluhnite tukaj: