Lahko jeste vse in imate kljub temu sanjsko postavo kot Manca Šepetavc (izvolite njen trik!)

Lahko jeste vse in imate kljub temu sanjsko postavo kot Manca Šepetavc (izvolite njen trik!) (foto: Manca Šepetavc / osebni arhiv) Manca Šepetavc / osebni arhiv
7. 7. 2022

 Ja, mogoče je, da je tvoja postava bo-žan-ska, tudi če ješ testenine, kruh in prigrizke, le poznati moraš trik Mance Šepetavc.

Manca Šepetavc je nekdanja profesionalna atletinja, danes pa osebna trenerka, motivatorka in vplivnica. Punca je na svoji atletski poti osvojila več državnih rekordov in redno tekmovala na evropskih in svetovnih prvenstvih do točke, ko je bila zaradi večje poškodbe zadnje stegenske mišice primorana obrniti svoje življenje v drugo smer. Danes s svojo ekipo pomaga ženskam na poti do spremembe telesa in miselnosti.

Kaj točno je njena skrivnost do sanjske postave vam bo razkrila v novi epizodi podkasta Sprehod na dan, ki ji priskuhnite TUKAJ:    

Manca Šepetavc / osebni arhiv

V prvem delu prijetnega pogovora z Manco govoriva o receptu za sanjsko postavo, o skrbi za telo in zdravje, čemur Manca posveča največ svoje pozornosti, o rutinah, vajah, s katerimi lažje zajadramo v nov dan in razloživa Mančino misel »smo to, kar jemo«. Zanimalo me je, kaj to v praksi pomeni v njenem svetu.

Pogovor nadaljujeva o zdravi miselnosti in vsakodnevnem negovanju le te. Manca poudari, da je eden pomembnejših učinkov aktivnega življenjskega sloga prav njegov pozitiven vpliv na naše duševno počutje. Spregovoriva tudi o tem, kako in kje začeti, če v tem trenutku prav nič še ne delamo na skrbi zase. Razkrijeva, kako preseči fazo, ko iščemo izgovore, in preklopiti na »mindset«, da je dobro začeti. Pa seveda – kako spremembe vnesti v življenje do te mere, da postanejo dnevna navada, stalnica. Poleg zadnjega pa Manca razkrije tudi, kako najlažje doseči točko, ko nam gibanje in zdrava prehrana postaneta užitek.

Ob redni vadbi in prehrani pa so del Mančinega življenjskega sloga tudi sprehodi. Manca v epizodi pove, kako nam bo telo hvaležno, če gremo vsaj trikrat na teden na sprehod v naravo in razkrije, kam se ona največkrat odpravi.

Klepet zaključiva z vprašanjem, s katerim sva zaključili najin prvi intervju za revijo Cosmopolitan leta 2017. Manco vprašam, če ima kakšne posebne načrte za prihodnost in če lahko pričakujemo kakšen nov program.

Da boste vedno ujeli svežo epizodo, stisnite »subscribe«. Se slišimo! 

 »Uravnotežena prehrana je vse.« - Manca Šepetavc

Pripravila: Ajda Kolar
Fotografije: Manca Šepetavc / osebni arhiv