Noemi Zonta: "Nikoli nisem marala športa, nato pa sem se čez noč spremenila"

Noemi Zonta: "Nikoli nisem marala športa, nato pa sem se čez noč spremenila" (foto: Profimedia) Profimedia
28. 10. 2022

Se človek lahko spremeni in čez noč postane ljubitelj aktivnega življenja? Simpatična primorka dokazuje, da je to mogoče!

V novi epizodi Aktivni podkasta gostimo Noemi Zonta, ljubiteljico deskanja, rolkanja in aktivnega življenja. Svoje športno obarvane pustolovščine deli tudi na družbenih omrežjih, kjer ji sledi že preko 100 tisoč ljudi.

A Noemi priznava, da ni bila vedno ljubiteljica športa. "Moje življenje je sicer bilo vedno nekako dinamično, a definitivno nisem bila tako aktivna. Že kot otrok sem bila veliko bolj naklonjena umetnosti, kakor športu,“ pojasnjuje.

Spominja se, da je njena edina aktivnost v celem letu bila teden smučanja s starši, vse ostale dni pa se je aktivnosti izogibala.

„Športa pravzaprav sploh nisem marala. Mislim, da je bila športna vzgoja zame najhujši predmet v osnovni in srednji šoli. Do športa sem res imela velik odpor.

V srednji šoli sem se nato navdušila nad rolkanjem in to je bila res edina taka aktivnost, ki sem ji namenila nekaj časa," je povedala, a kljub ljubezni do rolkanja je njen življenjski slog ostajal precej nezdrav.

Nato pa se je znašla na točki, ko se je nezdravo življenje spreobrnilo v zdravstvene težave.

"Res sem se slabo počutila. Nisem imela težav s samopodobo, vendar je moje slabo počutje preprosto izviralo iz nezdravega življenjskega sloga."

Noemi se je za spremembo odločila iz dveh razlogov. "Prvi razlog je bil ta, da sem se res slabo počutila. Drugi razlog pa je bila bolezen v družini – to je bil nekakšen sprožilec, zaradi katerega sem se praktično čez noč spremenila. Odločila sem se, da postanem drug človek. Začela sem se redno gibati, spremenila sem svojo prehrano.“

Od te odločitve mineva že kar nekaj let, Noemi pa še vedno vztraja pri novem življenjskem slogu. „Moje življenje je zdaj popolnoma drugačno. Je zelo aktivno, polno dogodivščin in nasploh se trudim, da ga živim čim bolj polno.“

V podkastu nam je Noemi razkrila, katere spremembe je uvedla v svoje življenje, kako danes izgleda njen vsakdan, kaj ji je sprememba dala ter še veliko več.

Celotnemu pogovoru prisluhnite tukaj: