Pika Miškulin o Exatlonu: "Tekmovanje ni tako enostavno, kot zgleda na televiziji"

Pika Miškulin o Exatlonu: "Tekmovanje ni tako enostavno, kot zgleda na televiziji" (foto: Danijel Čančarević) Danijel Čančarević
14. 11. 2022

V novi epizodi Aktivni podkasta smo govorili s Piko Miškulin, letošnjo tekmovalko Exatlona.

Pika nam je zaupala, da se je v šov prijavila predvsem zato, ker je pogrešala tekmovanja. 

"Že dolgo nisem tekmovala in sem pogrešala tiste občutke, ki te spremljajo na tekmi. Čeprav potem ko sem prišla v šov sem ugotovila, da mogoče nisem več tako tekmovalna, kakor sem bila nekoč,“ v smehu priznava.

Ko sem prvič prišla na poligon, sem se spraševala, če mi je bilo tega treba. A potem sem se navadila. Čez kakšen teden, dva je bilo že veliko boljše, na začetku pa mi je bilo res zelo težko, ker sem že čisto ven iz tega 'tekmovalnega' ritma," pojasnjuje Pika.

Obenem pa se je za prijavo odločila tudi zato, ker se je želela preizkusiti v ekipnem športu. "Nikoli nisem bila del nekega skupinskega športa, zato sem si želela preizkusiti, kako mi grejo ekipni športi. Mislim, da mi je šlo zelo dobro, ker sem se z ekipo zelo ujela," še pove.

Kako pa je v resnici tekmovati v takšnem šovu?

Pika se je na tekmovanje sicer pripravljala, a pravi, da bi se priprav danes lotila precej drugače. "Če bi vedela, kakšno bo tekmovanje, bi veliko več vadila metanje. Mislila sem, da je pomembno, a ne toliko, kolikor je v resnici bilo. Sem pa pred Exatlonom delala bolj na kondiciji in vzdržljivosti, kakor običajno," pove. 

Poudarila je tudi, da je Exatlon veliko bolj zahteven, kakor morda deluje - ravno zaradi tega prihaja do toliko poškodb. "Iskreno nisem pričakovala, da bo v šovu toliko poškodb in da bodo tako hude. Mislim, da je to zato, ker ima človek toliko adrenalina, ko ti prvič prideš na poligon, si kot omamljen. Sploh ne čutiš nog, bolečine... Ničesar. Zato se hitro lahko kaj zgodi.

Obenem je pomembno, da si za te poligone vsestransko pripravljen. Tako kondicijsko, kakor tudi moč in psihična pripravljenost. Je kar nekaj dejavnikov in definitivno ni tako enostavno, kakor zgleda na televiziji," opozarja Pika.

V pogovoru nam je Pika zaupala, s kakšnimi izzivi se je v šovu srečevala, kakšni so bili odnosi znotraj modre ekipe ter tudi, kako po šovu zgleda njen vsakdan.

Celotnemu pogovoru prisluhnite tukaj: