Si želite na SUP izlet? Razkrivamo vam top 3 ideje za SUPanje po Sloveniji

Si želite na SUP izlet? Razkrivamo vam top 3 ideje za SUPanje po Sloveniji (foto: Profimedia) Profimedia
17. 5. 2023

Tudi vi iščete ideje za izlet in obožujete SUPanje? Za vas imamo tri odlične ideje.

V Aktivni podkastu smo pred kratkim gostili Špelo Zupanc, navdušenko aktivnega turizma. Sama si z veseljem privošči različne aktivnosti v tujini in si tako omogoči, da destinacijo spozna na povsem drugačen način.

Obenem pa je prepričana, da imamo tudi v Sloveniji ogromno možnosti za aktivne izlete. Med drugim imamo veliko krasnih rek, ki so kot nalašč za SUPanje.

Kam na SUP izlet?

Pri nas imamo jezera in morje, na katerem lahko SUPamo. Špela pa je z nami delila tri reke, ki se ji zdijo odlične za vse SUP navdušence.

"Osebno je meni ena najlepših rek Vipava," pojasnjuje Špela. SUPanje tam poteka v neokrnjeni naravi in popolnem miru.

"Tudi Rinža v Kočevju je zelo zanimiva, saj se trasa začne najprej čez mesto, nato pa se nadaljuje v naravi, v popolnem miru," nadaljuje. Rinža je torej kot nalašč za vse, ki bi radi SUPali v različnih okoljih in bi si želeli preživeti čas tako v mestu, kakor tudi v naravi.

Špela pa priporoča tudi Kolpo, ki je na različnih odsekih primerna za različne težavnosti.

"Kolpa je od Vince navzdol umirjena in primerna tudi za družine. Poleti je tudi prijetno topla. Zgornji del Kolpe, pri Radencih, pa ima nekaj več brzic, zato je odličen za bolj izkušene SUParje."

Ne pozabite na varnost

Ko se odpravljate na SUP izlet je najpomembneje, da poskrbite za varnost. Pred odhodom preverite vremenske razmere, poskrbite za ustrezno opremo ter izberite samo tiste izlete, na katere ste dobro telesno pripravljeni.

Vse, kar morate vedeti o aktivnem turizmu

Špela nam je v pogovoru zaupala tudi, kako lahko prek aktivnosti spoznavamo tuje države, na kaj moramo biti pozorni pri načrtovanju aktivnih počitnic, kaj vse lahko počnemo, kako smo lahko aktivni tudi v mestih ter še veliko več.

Celotnemu pogovoru prisluhnite tukaj: