TAKO veste, če vam vadba v resnici ustreza (nasvet osebne trenerke)

TAKO veste, če vam vadba v resnici ustreza (nasvet osebne trenerke) (foto: Profimedia) Profimedia
2. 7. 2022

Vsaka vadba ni primerna za vsakega človeka. Preverite, kako na enostaven način vidite, ali vam neka aktivnost ustreza.

Aktivni PODKASTU smo gostili Nušo Gnezda, slovensko osebno trenerko, ki je znana predvsem po vadbah ki so namenjene nosečnicam in mamicam, a se lahko pohvali, da njenim programom sledijo tudi drugi posamezniki.

Z Nušo smo spregovorili o napakah, ki jih ljudje počnemo pri vadbi, o "hitrem hijšanju" ter o pomenu počitka, dotaknili pa smo se tudi njenega osebnega življenja.

Zaupala nam je, kako sama skrbi za kvalitetno življenje, katere vrednote si želi predati na svojega sina ter s katerimi ovirami se je srečevala na svoji karierni poti.

Nušo smo med drugim vprašali, kaj bi svetovala tistim, ki se šele spoznavajo z aktivnim načinom življenja. Kje začeti?

"Vedno priporočam, da se začne pri osnovah, kakor povsod v življenju. Osebno rada dam primer računanja: v šoli se najprej naučimo seštevanja in odštevanja, šele potem se učimo množenja in deljenja. In enako je tudi pri telesu: iz kavča ne moremo iti takoj na maraton, prav tako pa ne moremo kot začetniki na vadbo s posamezniki, ki trenirajo že več let. Mišice moramo postopoma pripravljati na vadbo in počasi povečevati intenzivnost," je poudarila.

Kako pa sploh vemo, če nam neka vadba ustreza?

Nuša je pojasnila: "Odgovor je preprost: opazujte se. Kako se počutite po vadbi? Imate tako hude bolečine, da se še več dni ne morete normalno premikati? Se počutite popolnoma izčrpane? Bistvo vadbe je, da nas napolni z energijo in poskrbi za večjo moč."

Celotnemu pogovoru prisluhnite tukaj: