Tekmovalec Exatlona pojasnil: Zakaj v šovu tako pogosto prihaja do poškodb?

Tekmovalec Exatlona pojasnil: Zakaj v šovu tako pogosto prihaja do poškodb? (foto: Planet TV) Planet TV
1. 10. 2022

Nekdanji tekmovalec Exatlona je pojasnil, zakaj v šovu tako pogosto prihaja do poškodb...

V kolikor spremljate športno obarvan šov Exatlon, ste zagotovo opazili, da na tekmah velikokrat prihaja do poškodb. Številni tekmovalci so ravno zaradi slednjih bili primorani predčasno zapustiti šov in se vrniti v Slovenijo.

To je na lastni koži izkusil tudi lanskoletni tekmovalec Jan Čampa, sicer osebni trener, ki se ukvarja predvsem s postrehabilitacijo. Jan je lani bil eden od tekmovalcev rdeče ekipe, a je zaradi poškodbe moral šov zapustiti.

V pogovoru za Aktivni Podkast pa je Jan pojasnil, kaj se je pravzaprav dogajalo.

"Moje telo je navajeno, da 'črpa' hrano. Hrana je tista, ki mi daje energijo, v Dominikanski republiki pa je tako, da je tista hrana res hrana tretjega sveta. Jaz sem tam dnevno zagotovo zaužil preko 5000 kcal, a sem še vedno bil 'prazen'. Enostavno ni bilo prave absorbcije," opisuje.

Jan je mnenja, da je ravno neustrezna hrana tista, ki preprečuje ustrezno regeneracijo, zaradi česar prihaja do poškodb. "Ko ni bilo ustrezne regeneracije, so se začele dogajati razne 'mikro-poškodbe', ki se niso želele celiti, kar je privedlo do vnetij in večjih poškodb," je pojasnil.

Celotnemu pogovoru prisluhnite tukaj: