Tekmovalec Exatlona razkril, kako so v resnici potekale priprave na tekmovanje!

Tekmovalec Exatlona razkril, kako so v resnici potekale priprave na tekmovanje! (foto: Profimedia) Profimedia
24. 9. 2022

Nekdanji tekmovalec Exatlona nam je razkril, kako naporne so v resnici bile priprave na šov...

Pred kratkim smo v Aktivni Podkastu gostili Jana Čampo, osebnega trenerja, bodybuilderja in tekmovalca lanske sezone šova Exatlona.

Jan se je na šov prijavil takoj, ko je bilo možno. Povedal je celo, da je morda bil prvi prijavljen. "Takoj sem si rekel, da je to prvi šov, ki bi me v Sloveniji zanimal. Šov, kjer ni prepiranja in dram, ampak je v ospredju šport," je pojasnil.

Že takoj po prijavi pa se je Jan začel na tekmovanje intenzivno pripravljati.

Jan ima kot bodybuilder precej mišične mase, kar bi ga na poligonih lahko oviralo. Zato se je kmalu po prijavi osredotočal na izgubljanje mišične mase: "Začel sem manj jesti, imel sem intenzivne kardio vadbe, treniral sem tudi po trikrat na dan. Izgubil sem 13 kg mišične mase, bilo me je pol manj. Na koncu sem pretekel po 30 kilometrov dnevno," se spominja.

Kljub temu, da so priprave bile res izredno naporne, se Jan ni predal. "Res sem si želel zmage. Vedel sem, da bo težko in vedel sem, da ne morem biti konkurenčen fantom, ki imajo manj mišične mase."

Jan pa je šov na koncu zaradi poškodbe moral zapustiti, zato pravi, da mu zaradi višje sile žal zmaga ni uspela. 

Povprašali smo ga tudi, če šov spremlja tudi letos in če že ima kakega favorita.

"Šov sem si pogledal. Opazil sem, da so nekateri fantje res hitri, a favorita zaenkrat še nimam. Mojo pozornost je zaenkrat pritegnil Tim, vendar težko ocenim, kdo bo zmagovalec. Akrobati in podobni športniki so ponavadi precej agilni, eksplozivni in hitri. Seveda pa je vse to zaman, če se ne znajdejo na zadnjem izzivu," je še dodal.

Celotnemu pogovoru z Janom prisluhnite tukaj: