Za navdih: zgodba o Alenu Kobilici, ki kljub slepoti ni prenehal živeti - pogovor vodi Borut Pahor

3. 5. 2023
Deli
Za navdih: zgodba o Alenu Kobilici, ki kljub slepoti ni prenehal živeti - pogovor vodi Borut Pahor (foto: profimedia)
profimedia

Tokrat se je voditelj podkasta Borut Pahor pogovoril z Alenom Kobilico. Med drugim sta govorila o starševstvu, o tem, kje 38-letni človek, ki je ravno oslepel, išče navdih in kako težko se je bilo soočiti z oslepitvijo.

Spet je tu nov del podkasta z Borutom Pahorjem, v katerem gosti zanimive posameznike z zgodbami, ki navdihujejo. In zgodba Alena Kobilice je zagotovo ena takšnih. 

Pred 30 leti sta skupaj zahajala v isti fitnes. Borut Pahor, naš nekdanji predsednik republike in Alen Kobilica, svetovno uveljavljeni maneken, ki je po Pahorjevem pripovedovanju v fitnes pogosto prišel kar naravnost iz Milana. V pogovoru obujata spomine na prve manekenske korake, na čase, ko je Kobilica še povsem jasno videl.

"Pri meni vloga žrtve nikoli ne obstaja"

Sami Rahim

Kobilica je med najboljšimi triatlonci na svetu, je ustanovitelj zavoda Vidim, ima srčno družino in dva otroka. Pahor se je v pogovoru dotaknil tudi trenutka, ko je v eni od televizijskih oddaj izjavil: "Predsednik, jaz vas videti ne morem!" Kakšni so bili trenutki, ko se je zavedel, da je začel izgubljati svojo energijo, ki ga je prej krasila, je radoveden voditelj. "Nikdar, res nikdar, nisem sprejel vloge žrtve. To se mi zdi ena najpomembnejših zadev. Pri meni vloga žrtve nikoli ne obstaja," je iskren Kobilica, ko začne opisovati svojo borbo in prilagajanje na nov način življenja. Med drugim tudi pravi, da se veseli neuspehov, ker te vedno nekaj naučijo. 

Vabljeni na MetroPlay, kjer si lahko ogledate vse epizode Mastercard® podkasta navdiha z Borutom Pahorjem, v katerem se naš nekdanji predsednik države pogovarja z izjemnimi Slovenci in Slovenkami, da bi spoznal recept, kako odkrivati in dosegati svoje potenciale, preseči ustaljene okvirje in ustvariti izpolnjeno življenje. Je nefiltrirano potovanje v izjemne zgodbe ljudi, ki so na svoji poti ustvarili zgodbe, vredne preučevanja.

Vsebino omogoča Mastercard®.

Prisluhnite celotnemu podkastu z Alenom Kobilico! 🎧