Kaj pa če ste se znašli v nekem drugem svetu? Tak vtis naredi ta narodni park

Kaj pa če ste se znašli v nekem drugem svetu? Tak vtis naredi ta narodni park (foto: PROMO) PROMO
26. 6. 2020

Če razmišljate o idealnih družinskih počitnicah v naravi, s ponudbo športnih aktivnosti na prostem za vas in vašo družino, je narodni park Brioni v Istri blizu Fažane prava izbira.

Že ko se boste z ladjo spustili v pristanišče otoka Veli Brijun, se boste počutili, kot da ste se znašli v nekem drugem času. Osupljiva, čarobna narava, raznoliko živalsko kraljestvo in ostanki mogočnih civilizacij, ki so skozi zgodovino pustile neizbrisen pečat, ponujajo peščico poučne in zabavne vsebine za vso družino.

Takoj po prihodu na ta čudoviti otok postane jasno, da na njem kljub njegovi bogati zgodovini resnično kraljujeta mir in tišina. Nebeška in skrivnostna lepota narave z očarljivimi sončnimi zahodi in vrsto možnosti za aktivne počitnice je idealen kraj za pobeg iz vsakdanjega življenja in resnično doživetje narave. Udobni hoteli in vile, potopljeni v zelenje na morski obali, vam bodo tukaj ponudili več kot le udobno namestitev. Možnosti rekreacije za vse generacije ter različne športne aktivnosti in pripomočki za otroke na prostem, organizirani izleti s turističnim vlakom, ki jih spremlja vodnik, in raznolika gastronomska ponudba so le del ponudbe parka.

Če želite otok raziskati sami, vam je na voljo nova mobilna aplikacija Brijuni Pocket Guide, ki vsebuje številne informacije o zanimivosti in koristne informacije o storitvah. V pristanišču Veli Brijun najemite električni avtomobil ali kolesa za vso družino ter se podajte na pustolovščino, imenovano Brioni, z vodnikom v žepu.

Del bogate favne brionskih otokov lahko vidite v parku Safari, kjer se sprehajajo zebre, indijsko govedo, noji, lame, istrske koze in ovce ... V bližini je tudi Dino park z avtentičnimi sledmi dinozavrov na skalah. V zalivu Verige so nekoč uživali Rimljani, danes pa so na morskem dnu ostanki avtentične rimske vile. S plavanjem in potapljanjem boste na 500 metrov dolgi poti skupaj z izkušenim strokovnim vodnikom lahko izkusili nepozaben podvodni svet Brionov ter spoznavali številne in zanimive morske živali. O Brionih se lahko poučite tudi v Hiši za barke, zgrajeni leta 1902, danes pa je to interaktivni izobraževalni center s predstavitvijo zgodovine, rastlinstva, živalstva in ekologije brionskih otokov.

Po obisku otoka in spoznavanju njegove zgodovine v čolnarni se sprostite v bližnji kavarni Neptune ob uživanju Kupelwieserjeve krostate, narejene v čast na nepozabnega lastnika otoka Paula Kupelwieserja, sočne in edinstvene dobrote, ki združuje arome ribeza, sliv, marelic in mandljev. Navdušeni nad naravnimi lepotami Brionov, brionskim časovnim strojem in sladkim načinom življenja, boste pripravljeni na nove sanje.