To je destinacija za vse z aktivnim slogom življenja (če se radi tudi razvajate!)

To je destinacija za vse z aktivnim slogom življenja (če se radi tudi razvajate!) (foto: PROMO) PROMO
15. 7. 2020

Izberite dopust, kjer boste lahko uživali v različnih aktivnostih, dobri in zdravi hrani ter popolnem razvajanju. Vse v enem!

Po dolgem obdobju neaktivnosti in bivanja v zaprtih prostorih sta aktivni dopust in uravnotežena prehrana tista prava izbira. Zaradi večinoma sedečega načina življenja imamo sodobni ljudje pogosto povišano raven maščobe v krvi in ​​visok krvni tlak, to pa sta glavna dejavnika za razvoj srčno-žilnih bolezni. Aktivni dopust je tako vse bolj priljubljena in modra izbira, ko se odločamo za preživljanje prostega časa. Dejstvo je tudi, da so bele krvne celice, glavni "varuhi" močnega imunskega sistema, najbolj učinkovite prav pri ljudeh, ki so – poleg tega, da uživajo zdravo hrano – redno telesno aktivni.

Aktivni oddih za vse čute

Zdrave dobrote na krožniku in telesna aktivnost – to je recept za kakovostno življenje, kamor spada tudi čas dopusta. Letovišče Falkensteiner Punta Skala v Petrčanah ponuja tri možnosti, kjer boste gotovo našli svojo kombinacijo za popoln oddih. To so hotel Diadora in hotel Iadera ter vrhunski apartmaji Senia, ki bodo zadovoljili "apetite" vseh gostov, še zlasti tistih, ki radi zadovoljijo vse svoje čute naenkrat.

PROMO
Na krožnikih zdrava mediteranska hrana

Kako združiti idealna "scenarija", uravnoteženo prehrano in aktivno življenje, in ju spremeniti v sanjski dopust, torej vedo v letovišču Falkensteiner Punta Skala v Petrčanah nedaleč od Zadra, kjer lahko uživate v pravih počitnicah v mediteranskem slogu. Sredozemska prehrana se je izkazala za najbolj zdravo prehrano na svetu. Ribe, sadje, zelenjava, najboljše oljčno olje na svetu in seveda vse pripravljeno sveže in sezonsko, to so temelji mediteranske prehrane in razlog, da so ljudje, ki se tako prehranjujejo, zdravi in mladostni. Goste bodo v letovišču pozdravili vrhunska nastanitev, zavidanja vredna velnes ponudba in tudi gastronomske dobrote na krožniku, pripravljene točno tako, kot zahtevajo "zakoni" najbolj zdrave kuhinje na svetu.

unsplash
Nešteto možnosti za športne aktivnosti

Falkensteiner Punta Skala se je razvil v športno in ekološko letovišče z edinstveno ponudbo na Hrvaškem, zato ne preseneča, da ga številni znani športniki izberejo za svoje priprave pa tudi za zasebne počitnice. Vsako leto tradicionalno prvenstvo v triatlonu Zadarhalf, ki letos poteka že sedmo leto zaporedoma, sem privabi veliko športnih navdušencev, zato je to letovišče idealna destinacija za vse športno aktivne družine. Ljubitelje aktivnega življenja bo razveselil športni center na prostem s sedmimi teniškimi igrišči in igrišči za mini golf, nogomet, košarko, odbojko in badminton, dvema igriščema za veslanje in dvema za odbojko na mivki. Z izgradnjo novega športnega kompleksa bo letovišče dobilo tudi profesionalni fitnes center na 500 kvadratnih metrih, prostore za jogo in vadbo, športni bar ter postajo najema koles.

PROMO
In popolno spa razvajanje 

Ker po športnem udejstvovanju seveda prija dobra športna masaža, bodo tu na svoj račun prišli tudi vsi ljubitelji velnes tretmajev, saj tu najdete največji spa center na Hrvaškem – AcquaPura Spa. Na kar šest tisoč kvadratnih metrih lahko obiskovalci uživajo v kar 17 sobah, namenjenih različnim tretmajem, treh zasebnih spa apartmajih, vodnem svetu s šestimi bazeni, savnah, vključno z edinstveno panoramsko, ki je umeščena pod zemljo in ponuja čudovit razgled na zadarski arhipelag.

Če vas zanima več o popolnem aktivnem oddihu, raziščite TU.