4 idilične glampinge lokacije v alpski pokrajini

4 idilične glampinge lokacije v alpski pokrajini (foto: Almdorf Seinerzeit) Almdorf Seinerzeit
18. 6. 2019

Avstrija je s svojo naravno alpsko pokrajino, prostranimi planinami ter čistimi gorskimi jezeri in gozdovi idealno okolje za glamping. 

Si želite začutiti naravo z vsem udobjem hotelske nastanitve? Gre za mamljiv trend, ki se imenuje »glamping« − popolna kombinacija glamurja in kampiranja.

Majhna travnata zaplata s šotorom? Mrzle noge v spalni vreči? Takšno je bilo kampiranje nekoč. Danes lahko gostje avstrijskih kampov pričakujejo veliko več udobja. 

Prav tako ne potrebujete nobene opreme za kampiranje. Vse boste našli v čudovitih kotičkih za glamping, zaradi česar bodo vaše počitnice še bolj sproščujoče.

Udobno pohištvo in velike terase sredi gozda, na drevesih, nad jezerom, v modernih safari šotorih, tipi suitah, bivalnih sodih in samosvojih lesenih hiškah.

1. Glamping na planini

Sončna terasa, balkon, infrardeča kabina, ogromna postelja, panoramsko okno, dvižni most. Trenutek, prosim! Dvižni most?! Ja, v kočo Hochzeiter-Hütte v Almdorf Seinerzeitpridete le preko dvižnega mostu. Zakaj? Ker gre pravzaprav za luksuzno hišico na drevesu. Otroške sanje, ki so postale resničnost, razvajajo z osupljivim pogledom na idilično dolino. 

2. Počitniški raj Natterersee na Tirolskem

Tirolsko počitniško letovišče Natterer See leži v sončnem sredogorju, daleč vstran od prometnih cest, sredi idilične naravne pokrajine. Gorski vrhovi, jezero in gozd sestavljajo kuliso, v katero je vpet počitniški resort. Glamping je tukaj dobesedno doživetje narave.
Hiške v obliki safari šotorov sprejmejo od pet do osem oseb in nudijo velik dnevni prostor s kuhinjskim blokom in jedilnim kotom, ločene spalnice z udobnimi posteljami ter pokrito panoramsko teraso z vrtnim pohištvom in grillom.

Preberi več ©Ferienparadies Natterer See

3. Tipi hotel v Natternbachu


Sredi travnikov in majhnih gozdičkov v zgornjeavstrijskem Natternbachu v donavski regiji leži tipi hotel. Taborni ogenj prasketa in jagode, ki ste jih nabrali, so odlične. Zdi se, kot da se je čas ustavil: v tipi hotelu v Natternbachu so obiskovalci še posebej blizu naravi, in to v udobnih dvonadstropnih suitah. V tipi finski savni boste lahko resnično uživali ob pogledu na zvezdnato nebo – glamping je vroč!

4. Zbudite se v drevesni krošnji

Zbudite se v drevesni krošnji, v luksuzni hišici na drevesu, v osem metrov visoki hiši v obliki stolpa ali v lebdeči hiški, t. i. Klippenhaus, nad ribnikom: naravo si preprosto prinesite v sobo! Bivalni prostori Baumhaus Lodge Schrems v Spodnji Avstriji pritegnejo obiskovalce s prijetnim masivnim lesom in velikimi steklenimi frontami.

Več informacij o glampingu v Avstriji najdete tukaj. 

Za še več idej, kako preživeti poletje v Avstriji obiščite www.austria.info.