RECEPT: Pesto iz gorskega silja

RECEPT: Pesto iz gorskega silja (foto: Profimedia) Profimedia
22. 4. 2019

Gorski silj spada med kobulnice. Z njimi ste se zelo verjetno že srečali tudi v svoji kuhinji. Med kobulnice namreč spadajo janež, kumina, zelena in luštrek.

Tudi gorski silj je pogosta kobulnica, ki zarašča travnike sredogorja. Ime so kobulnice dobile po belih, rožnatih ali rumenkastih cvetih v kobulih. Te lahko posušimo ali dodamo solatam ter drugim jedem.

Danes vam predstavljamo recept za pesto iz gorskega silja Michaela Karla, šefa v hotelu Gradonna.

Sestavine:
  • 100 g gorskega silja
  • 50 g sončničnih semen
  • 50 g pinjol
  • 100 ml sončničnega olja
  • 100 ml osatovega olja
  • 4 jedilne žlice parmezana
  • sok ene limone
  • sol, poper, česen
Priprava:

Vse sestavine dobro zmešajte s paličnim mešalnikom.

Namig: namesto gorskega silja lahko uporabite druga divja zelišča, kot so ozkolistni trpotec, plahtica, črna detelja, rman, timijan, regrat, kislica.

Za ljubitelje peke: Tako pripravite svetovno znano linško sladico!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri