Nepozabno doživetje: Poletje v vzhodnotirolskih gorah

Nepozabno doživetje: Poletje v vzhodnotirolskih gorah (foto: Austria.info) Austria.info
30. 5. 2019

Doživite moč gora, pristnost pokrajine in vzhodnotirolsko gostoljubnost – spoznajte dva družinam prijazna wellness centra s štirimi zvezdicami!

Hochpustertal - raj sredi Dolomitov

Sredi Dolomitov se v naravnem raju doline Hochpustertal nahaja prvi družinski wellness hotel Vzhodne Tirolske − Dolomiten Residenz**** Sporthotel Sillian.

Hotel nudi številne možnosti za

  • pohodniške,
  • wellness in
  • kolesarske počitnice.

Nove sobe tega nekadilskega hotela so opremljene v značilnem podeželskem slogu z veliko lesa in usnja. V hotelu najdete tudi velik wellness in spa predel na več kot 3000 m2.

Foto: Schultz-ski.at

Najmljašee goste pa čaka izjemno raznolika in privlačna ponudba v otroškem in najstniškem klubu.

Kot gost prejmete tudi kartico Osttiroler Gipfelticket, ki nudi številne prednosti in ugodnosti.

Akcija in sprostitev v hotelu Dolomiten Residenz Sillian

Mesto na soncu je kot nalašč za sprostitev s celotno družino.

V hotelu Dolomiten Residenz Sillian vas čaka sprostitev na najvišjem nivoju. Zabava za otroke in sprostitev za starše se tukaj odlično povezujeta.

Foto: Schultz-ski.at

Otroci od treh let starosti se zabavajo v otroškem varstvu Häppi Päpi Mini Klub, na voljo pa imajo tudi poseben notranji bazen z velikanskim toboganom, medtem ko odrasli uživajo v wellness programu.

Športni užitek z razgledom

Kolesarjenje, pohodništvo in golf pri hotelu Dolomiten Residenz Sillian ...

Neposredno za hotelom se nahaja Dravska kolesarska pot (nem. Drauradweg), namenjena rekreativnim kolesarjem. Z brezplačno izposojenim kolesom se lahko po strmi, a dobro zgrajeni poti, podate v 30 kilometrov oddaljeno sončno mesto Lienz, nazaj pa se udobno vrnete z vlakom.

Ob pohodništvu ali gorskem kolesarjenju se boste podali visoko v gorovji Lienzer Dolomiten in Sextner Dolomiten, lahko pa se prepustite adrenalinskemu raftingu po čisti, mrzli reki.

Golfiste bo začarala naravna kulisa v golf klubu Dolomiten Golf Club Lienz, ki se nahaja približno 20 minut vožnje od hotela. Omenjeno igrišče za golf ima 27 lukenj in velja za najlepše v Avstriji. 

Preberite več na www.austria.info

Gradonna - središče zeliščnega raja

V Gradonni, ki je urejena kot gorska vas brez avtomobilov in se nahaja nad krajem Kals am Großglockner, lahko zaradi visoke lege na 1350 metrih nadmorske višine še posebej globoko zadihate.

Foto: Schultz-ski.at

Gradonna je odlična tudi za vašo kožo in ljubitelje kulinarike.

Leži namreč v središču zeliščnega raja in velik del teh zelišč se uporablja tako v wellnessu in v produktih za nego kot tudi v ekskluzivni kuhinji.

Trenutki kulinaričnih užitkov

Poleg najsodobnejše infrastrukture in najboljše kvalitete storitev nudi podjetje Schultz Gruppe tudi kulinarične užitke za vse okuse. To potrjuje tudi najaktualnejše ocenjevanje Gault-Millau, v okviru katerega je bila kulinarika družine Schultz kar dvakrat okronana s kuharsko čepico.

Kuharski mojster Michael Karl je v Gradonna**** Mountain Resort Châlets & Hotel prepričal s svojo kuharsko umetnostjo in bil nagrajen z eno kuharsko čepico (13 točk). Prav tako pa se je ene kuharske čepice (13 točk) razveselil tudi kuharski mojster Willi Tillian, ki pripravlja svoje kulinarične umetnine v hotelu Sportresidenz****S Zillertal.

V Gradonna****S Mountain Resort Châlets & Hotel razvaja Michael Karl goste z vzhodnotirolskimi specialitetami, zaznamovanimi z mediteranskim vplivom, in v kombinaciji z mednarodnimi sestavinami.

Njegovo vodilo je sodobna interpretacija klasičnih receptov. Eksplozijo okusov doseže z ljubeznijo do podrobnosti in izbranimi sestavinami iz narave. Ob tem so pomembni dejavniki uspeha tudi zabava pri kuhanju, znanje, ki se prepleta z dolgoletnimi izkušnjami, in izziv - osrečiti slehernega gosta.

Kuharski mojster Karl, ki si je v svoji karieri prikuhal že štiri kuharske čepice, pravi: »Če kuhaš s strastjo, potem ni nič težko.«

Foto: Schultz-ski.at

Kombinacija sprostitve in uživanja

Povezanost z naravo je že od začetka v središču prizadevanj resorta, ki leži ob vznožju Velikega Kleka, in ta filozofija se udejanja tudi v njihovi novi domači vrsti kozmetičnih produktov.

Gradonna**** Mountain Resort razvija že nekaj let posebno kozmetiko za potrebe sodobne kože iz zelišč bližnjega narodnega parka Visoke Ture.

Ekipa Lukasa Schultza, farmakologa in člana podjetniške družine Schultz, predstavlja visokokakovostni rezultat teh prizadevanj − MAGDALENA’S by Gradonna, linijo izdelkov, poimenovanih po hčeri Heinza Schultza.

Za zvenečim imenom se skrivajo izbrani produkti z zelišči iz narodnega parka Visoke Ture, katerih zdravilna moč krepi dobro počutje in lepoto. Vse zdravilne rastline izvirajo iz Tirolske, kjer jih po principih regionalnosti in dolgotrajnosti Gradonne tudi predelujejo.

Nova linija veganskih kozmetičnih produktov dopolnjuje tudi nego v SPA območju. Resort sodeluje tudi s kakovostno tirolsko blagovno znamko ALPIENNE in avstrijsko kozmetiko VINOBLE, ki svojo moč pridobiva iz grozdja.

MAGDALENA’S by Gradonna uporablja kombinacijo tradicionalnih alpskih zelišč.

  • Med njimi je tudi rman s svojim odličnim učinkom čiščenja in razstrupljanja.
  • Arnika blaži in pomirja občutljivo kožo,
  • rumena medena detelja pa sprošča razdražene in srbeče predele.
  • Močvirski oslad ima protivneten in regeneracijski učinek,
  • medtem ko šentjanževka uskladi telo in duha.
  • Rumeni encijan dene telesu dobro zlasti po športnih naporih, saj še posebej dobro vpliva na mišice in sklepe.

Predstavljena kozmetika deluje pozitivno na telo in duha vsakega posameznika, hkrati pa ne škoduje okolju.

Povezanost z naravo že od začetka

Intenzivna povezanost narave in regije se odraža že v nagrajeni arhitekturi Gradonna**** Mountain Resorta: zunanji dizajn in kakovostni naravni materiali kot sta les in kamen se odlično zlijejo z okolico.

Foto: Schultz-ski.at

Ta zasnova se nadaljuje tudi v notranjem oblikovanju sob in châletov, pri čemer pa zavezanost naravi in trajnostnemu delovanju še zdaleč ne omejujeta estetike.

Lastniki Gradonna**** Mountain Resorta vedo, da resnično dobro počutje izhaja iz uspešne kombinacije gibanja, sprostitve, uravnotežene in zdrave prehrane ter nege.

»Če izhajamo iz tega stališča, daje naša nova negovalna linija le piko na i naši kulturi razvajanja,« se veseli Martha Schultz iz Gradonne. »Veseli nas, da bomo lahko našim gostom ponudili nove kozmetične produkte,« še dodaja.

Preberite več na www.austria.info