Za vse pustolovske navdušence: Nepozabne počitnice v hotelu med drevesi

Za vse pustolovske navdušence: Nepozabne počitnice v hotelu med drevesi (foto: Facebook/Baumkronenweg) Facebook/Baumkronenweg
10. 2. 2019

Počitnice v višavah: bivanje v eni od drevesnih hišk ob najdaljši leseni konstrukciji med drevesnimi krošnjami v Evropi. Vonj po lesu goste spremlja skozi celoten čas bivanja, tako da se boste domov odpravili spočiti in z vonjem po gozdu na oblačilih, nahrbtnikih in telesu.

V osrčju Sauwalda, na stičišču Avstrije, Nemčije in Češke, leži prav posebna počitniška destinacija – Baumkronenweg v mestecu Kopfing im Innkreis. Naravna pot, v celoti izdelana iz lesa, vas popelje v višave med vrhove veličastnih iglavcev in mešanega gozda, kjer lahko izkusite gozd s popolnoma drugačne perspektive.

Naj gre za družinske počitnice, izlet s prijatelji ali pa ekskurzijo, doživetje se bo nedvomno za dolgo zapisalo v spomin osebam vseh starosti.

Skupno 2.5 kilometrov dolga vrzel nudi število interaktivnih postaj za mlade in mlade po srcu.

Otroke razveseli 5.000 m² veliko otroško igrišče z ogromnimi gugalnicami, tisti najbolj pogumni pa bodo zagotovo najbolj navdušeni nad 40 metrov visokim pustolovskim stolpom s čudovitim razgledom.

Vrhunec pa predstavlja drevesni hotel, kjer se uresničijo otroške sanje marsikoga.

V višavah, okrog deset metrov nad zemljo, namreč stoji oziroma bolje rečeno "lebdi" šest hišk drevesnega hotela, ki jih nosijo drogovi.

Do njih vodi kar 72 stopnic, nahajajo pa se sredi naravnega pustolovskega parka Baumkronenweg, ki se vije 1.000 metrov skozi drevesne krošnje. 

Polno opremljene in udobne počitniške hiše v drevesnih krošnjah so primerne tako za družine kot večje skupine, saj sprejmejo od 2 do 6 oseb, v dveh skupinskih hiškah pa lahko biva do skupno 34 oseb.

Drevesni hotel, ki se lahko pohvali s "4 rožicami", lahko obiščete skozi celotno leto.

Edinstvene drevesne hiške so oblikovane z veliko mero pozornosti do podrobnosti, notranjost pa zajema:
  • kuhinjsko nišo,
  • jedilnico,
  • spalnico (1 ločena velika postelja in 4 postelje na galeriji),
  • kopalnico s tušem in straniščem,
  • televizijo,
  • rjuhe, brisače in sušilnik za lase,
  • balkon,
  • gretje (pozimi),
  • brezžično internetno povezavo.
Sredi gozda se nahaja tudi restavracija Oachkatzl, kjer gostom hotela postrežejo zajtrk in večerjo.

Postrežejo vam s preprostimi in odličnimi dobrotami iz regije Sauwald. Obvezno morate poskusiti cmoke iz Innviertla s kislim zeljem in krompirjem iz Sauwalda.

Ob koncu dneva, polnega doživetij, se lahko sprostite v savni hotela, čez poletje pa lahko izbirate tudi med različnimi ponudbami. Te vključujejo nočne pohode, romantično večerjo in masažo za oba. V zimskih mesecih pa se lahko na nočni pohod odpravite s snežnimi čevlji in baklami.

Več edinstvenih ponudb in idej za izlete poiščite na www.austria.info.