FOTO: Najlepša jezera Avstrije

FOTO: Najlepša jezera Avstrije (foto: Profimedia) Profimedia
20. 6. 2019

Jezera, ki so tako čista, da iz večine lahko pijete, čudovita narava, ki jih obkroža, in idilični kraji, ki so popolno zatočišče za prosti čas.

Avstriji resnično ne primanjkuje vode. Že samo Koroška se lahko pohvali s 1270 jezeri, dežela Salzburška s 185 jezeri …

Seveda bi najraje na seznam uvrstili vse, saj so vsa jezera Avstrije čudovita, a ker je to skoraj nemogoče, vam danes predstavljamo le nekaj najlepših.

Traunsee

Jezero se nahaja regiji Salzkammergut v Gornji Avstriji (približno uro iz Salzburga). Legenda pravi, da v njem živi pošast Lungy.

No, kljub temu jezeru privablja vse ljubitelje aktivnosti na prostem in radovedne, ki si lahko ogledajo številne znamenitosti, med njimi vasi Altmünster in Traunkirchen ter Schloss Ort, neverjetni srednjeveški grad.

Preverite še: Dobri razlogi za sprehod po mestu Salzburg

Gruner See

Jezero se nahaja v bližini vasi Tragöß in je čisto zares zeleno.

Jezero vsako leto napolni kristalno čista voda iz okoliških gora - ko se začne taliti sneg - zato je tudi v naječji poletni vročini zelo hladno. Do jeseni se nato vodna gladina počasi niža, pozimi pa skoraj izgine.

Lahko pa se z lokalnim potapljaškim vodičem v jezero potopite.

Plansee

Plansee je drugo največje in najčistejše jezero Tirolske, ki je na najglobljem mestu globoko kar 76,5 metrov.

 Je raj za deskanje, potapljanje, jadranje, potapljanje z masko in plavanje.

Preverite tudi: Dve TOP destinaciji za vikend izlet z družino

Faaker See

Tudi Faaker See ali Baško jezero je zaradi svoje turkizne barve nekaj posebnega. Je najjužnejše jezero v Avstriji in z največ sončnih ur, zato je na seznamu kopaliških jezer na Koroškem.

Najlepši razgled na jezero je z gore Mittagskogel ob sončnem vzhodu.

Achensee

Achensee je največje gorsko jezero na Tirolskem. Obdajajo ga gorska skupina Karwendel in gorovje Rofan. Njegova površina meri 6,8 kvadratnih kilometrov, povprečna temperatura vode je 19 stopinj.

Na in okrog jezera pa vas čakajo številna doživetja. Dostopno je z vseh strani, najbolj vabljiva pa so kopališča v krajih Maurach, Achenkirch ali Pertisau.

Wolfgangsee

Enajst kilometrov dolgo jezero je največje v regiji SalzburgerLand.

V salzburškem delu se ob jezeru Wolfgangsee nahajata dopustniška raja St. Gilgen in Strobl s številnimi hoteli in kampi.

Weissensee

Weissensee ali Belo jezero se nahaja v Ziljskih Alpah.

To ledeniško jezero je priljubljeno med ljubitelji vseh aktivnosti na prostem, po njem pa se lahko zapeljete le s čolnom brez motorja, zato je tu mirno in prijetno.

Poleti se lahko po jezeru zapeljete s čolnom, kanujem, ribarite ali se odpravite na pohod v okolici. Pozimi se sem vračajo ljubitelji smučanja in drsanja.

Še več idej za izlete pa preverite TUKAJ.

Značke: Avtrija jezero