16 živil, ki povečujejo libido

16 živil, ki povečujejo libido (foto: Shutterstock.com) Shutterstock.com
16. 10. 2015

Spoznajte kar 16 živil, ki povečujejo vaš libido in dobro vplivajo na vaše zdravje!

Že tisočletja so ljudje eksperimentirali z rastlinami in živalmi v želji, da bi odkrili tista, ki vplivajo na porast spolne želje in spolne moči, bodisi pri moškem bodisi pri ženski.

Ker je bilo dokazano, da način prehranjevanja in izbira živil zelo vplivata na našo željo po spolnosti in na spolno moč, bomo danes predstavili nekaj živil iz rastlinskega kraljestva, ki dobro vplivajo na naše zdravje in hkrati povišujejo naš libido.

Naslednjih 16 živil lahko poveča vaš spolni libido. Preverite, katera so za vas najbolj primerna, in jih vključite v svojo prehrano!

1. Marelice in marelične peške

Marelice vsebujejo vitamin B17, ki poživlja spolne hormone.

2. Črne maline (sadež in semena)

To čudovito sadje, bogato z rastlinskimi hranili, povečuje libido kakor tudi spolno vzdržljivost. Priporočajo, da zaužijemo deset črnih malin ali eno jedilno žlico njihovih semen približno dve uri pred spolnim odnosom.

3. Koper

Pri ženskah to zelišče povečuje nastajanje jajčec in željo po intimnosti.

4. Fige

Fige dobro vplivajo na plodnost, povečujejo pa tudi izločanje feromonov. Priporočajo, da pred spolnim odnosom s partnerjem zaužijemo do pet fig.

5. Cvetni prah

Cvetni prah krepi bele krvničke, je pa tudi znan afrodiziak. Priporočajo, da vsako jutro zaužijemo eno jedilno žlico cvetnega prahu, s čimer bomo zaužili veliko hranil in si za nameček še izboljšali libido.

6. Hibiskus

Hibiskus stimulira žleze. Zato se priporoča, da pred intimnim odnosom spijemo hibiskusov čaj.

7. Artičoke

To je zelenjava, ki nam daje energijo, ne vsebuje pa sladkorja. Priporoča se uživanje zjutraj, pred pričakovano intimnostjo.

8. Kalčki leče

Minerali in vitamini v kalčkih leče stimulirajo naše hormone. Priporoča se, da uro pred spolnim odnosom zaužijemo od 85 do 140 gramov kalčkov.

9. Zelena solata

Zelena solata vsebuje opiat, ki aktivira spolne hormone, zato priporočajo, da tri ure pred spolnim odnosom pojemo skledo zelene solate.

10. Murve

To je sadje, ki je bogato z rastlinskimi hranili in je že dolgo znano kot afrodiziak. Priporoča še, da tik pred intimnostjo zaužijemo pest ali dve teh slastnih sadežev.

11. Muškatni orešček

Muškatni orešček je poznan zaradi svojega vpliva na ženske hormone. Za najboljši učinek priporočajo, da ga nekaj zaužijemo uro pred spolnim odnosom.

12. Ovseni kalčki

Ovseni kalčki so poznani kot afrodiziak, ki spodbuja spolno vitalnost. Zato priporočajo, da zaužijemo približno od 85 do 113 gramov surovih kalčkov, in to približno štiri ure pred spolnim odnosom.

13. Grahovo zelenje

Grahovo zelenje vsebuje visoke vrednosti aminokislin, ki spodbujajo nastajanje rdečih krvničk in lahko spolno vzburijo moškega.

Priporočajo, da zelenje sočimo in ga uro pred intimnim odnosom popijemo od 55 do 113 gramov. Zelenje lahko zaužijemo tudi v solati, kar lahko ravno tako povzroči povečano spolno vzburjenje.

14. Radič

Zaradi visoke vsebnosti mineralov in elementov v sledeh radič povečuje spolno vzdržljivost tako pri moških kot pri ženskah. Priporoča se, da ga zaužijemo približno štiri ure pred intimnim odnosom.

15. Paradižnikova semena

Naravno sušena semena ekološkega paradižnika vsebujejo visoke vrednosti rastlinskih hranil, ki poživljajo nastajanje spolnih hormonov.

Priporoča se, da zaužijemo od 55 do 85 gramov semen, in sicer uro pred spolno aktivnostjo.

16. Bučke

Bučke pospešujejo cirkulacijo in povečujejo libido, kakor tudi vzdržljivost. Bučke lahko zaužijemo surove ali v soku, približno 85 gramov, pred načrtovanim spolnim odnosom.

Karla Klander, svetovalka za zdravo prehrano in hujšanje

Preverite še, kakšni so znaki, da je vaše telo zakisano.