3 pijače, ki hidrirajo celo bolj kot voda (in nas naredijo lepše): Potešite svojo žejo in koži povrnite sijaj

3 pijače, ki hidrirajo celo bolj kot voda (in nas naredijo lepše): Potešite svojo žejo in koži povrnite sijaj (foto: Profimedia) Profimedia
10. 1. 2023

Hidracija je nadvse pomembna in na vsakem koraku nas nekaj opominja, da moramo popiti vsaj 2 litra vode na dan. S temi tremi napitki, ki osvežijo telo in um, je to preprosto.

V spodnjem članku vam bomo predstavili nekaj trikov, ki jih lahko umestite v svoj vsakdan, ter z njihovo pomočjo vročinski val preživeli brez težav. Trije osnovni triki, ki jih je pametno upoštevati: 1) Bodite v senci. 2) Izogibajte se prevelikim telesnim naporom. In predvsem 3) ostanite hidrirani.

Mi vam lahko pomagamo s temi tremi idejami za napitke, ki so koristni, okusni in celo bolj osvežilni od navadne vode:

1. Japonski hladni napitek

Ta napitek, ki ga je navdihnila mizucha (mizu=cold water, cha=tea), metoda priprave hladno kuhanega zelenega čaja sencha, ima dobesedno čarobne učinke na telo. Ta mešanica rastlin, bogata s katehini in aminokislinami, po infuziji v ledeno vodo razširi vse svoje energijske prednosti.

Njegova skrivnost? Izvira iz vrhunskega pridelka v regiji Soo Kagoshima na Japonskem in je narezana na poseben način, da se čim bolje sprošča hladno. Čajni vrt Suikyo je globoko povezan z zgodovinskimi metodami tradicionalnega gojenja in izdelave čaja.

2. Napitek iz limonade in ingverja

Občutek pitja bistre, čiste peneče vode s spodbudnimi učinki ingverja je nekaj neverjetnega. Ta pijača z izjemno osvežilnim okusom limone združuje mnoge prednosti: osvežilna mineralna voda s sokom limone, ki je polna antioksidantov in pospešuje vaš metabolizem, združena s koščki ingverja.

Ingver vpliva na to, kako vaše telo kuri maščobe (termogeneza), prebavlja ogljikove hidrate in uporablja inzulin. Znanstveniki domnevajo, da ingver tudi zavira, koliko maščobe absorbira vaše črevesje, in nadzoruje apetit. Najbolj vznemirljivo je, da ingver pomaga pri zatiranju debelosti, ki je bila povzročena s prehrano z veliko maščobami. To pomeni, da bi vam dodajanje ingverja v vaš dan lahko koristilo, tudi če šele začenjate svojo pot k bolj zdravi prehrani.

Uživanje več ingverja je lahko odličen začetek vašega načrta dobrega počutja in naslednji dosegljivi cilj na poti do uspešne spremembe zdravega življenjskega sloga. Napitek pijte ledeno hladen.

3. Kozarec domače aloe vere

Aloe vera gel je znana po tem, da je eden najboljših načinov za blaženje sončnih opeklin. V obliki gela je ta lepljiva snov kot hladen balzam na vročo kožo.

Vendar to ni edina supermoč aloe. "Aloja je skromna rastlina," trdijo strokovnjaki. Na videz ni videti, da bi bila kaj posebnega. Vendar pa lahko v resnici prinaša veliko koristi."

Verjeli ali ne, pitje soka aloe vere je eden od najboljših načinov, kako izkoristiti prednosti te rastline za zdravje.

Aloe vera je bogata z aminokislinami, beljakovinami, antioksidanti in vitamini, zato je zakladnica koristi za krepitev telesa. Aloe vero je zato priporočljivo uživati v vročih dneh, z dodatkom sadja v ledeni vodi. Sok aloe vere je zato priporočljivo kombinirati s semeni granatnega jabolka, ki je super sadež proti staranju in daje pijači nežen okus po rdečem sadju. Preprost recept v štirih korakih: 

  • Izrežite kocke Aloe Vere.
  • Iz svežega granatnega jabolka izluščite semena.
  • Sesekljajte nekaj listov mete.
  • Zmešajte vse sestavine (in za še večjo svežino pustite 20 minut v hladilniku). 

Fotografije: Profimedia
Članek je bil predhdno objavljen na Elle.si

Preberite še: To je 10 najbolj zdravih živil za SRCE

Priporočamo tudi: Astrologi TEM znamenjem napovedujejo TEŽEK TEDEN