3 slastni vegetarijanski recepti

19. 7. 2013 Vir: liza.aktivni.si

Spet smo vam pripravili nekaj slastnih receptov - tokrat vegetarijansko in takoooo slastno!

Rižota z bučkami in gobami

Za 2 osebi potrebujete: 15 g posušenih jurčkov, 1 bučko, 200 g majhnih šampinjonov, 1 čebulo, 2 žlički masla, 1 žlico oljčnega olja, 200 g riža za rižoto, 125 ml suhega belega vina,  300 ml zelenjavne juhe, 1 šopek bazilike, 30 g naribanega trdega sira, sol, sveže mleti črni poper, 50 g amarettinov

1 Jurčke prelijte s 125 ml tople vode in jih namakajte približno 15 minut.

2 Bučke operite in jih zrežite na drobne kocke. Šampinjone prepolovite in jih tako kot olupljeno čebulo zrežite na drobne kocke. V posodi rahlo segrejte maslo in olje ter na maščobi stekleno popražite čebulo. Primešajte riž, bučke in šampinjone, nato pa še jurčke.

3 Postopoma prilijte še vino in nato še juho. Riž mora vedno absorbirati vso tekočino, preden prilijete novo. Rižoto kuhajte pri nizki temperaturi približno 20 minut.

4 Baziliko operite in potrgajte lističe. Nekaj jih prihranite za končno okrasitev, preostale pa zrežite na trakove. Z naribanim sirom jih primešajte rižu. Rižoto začinite s soljo in poprom ter okrasite z baziliko.

5 Amarettine si privoščite za posladek – po želji lahko tudi s skodelico ekspresne ali turške kave.

Makaroni z rikoto

Za 2 osebi potrebujete: 1 šopek mlade čebule, 200 g češnjevih paradižnikov, 1 šopek peteršilja, 300 g makaronov, sol, 1 žlico olja, črn poper, 100 g rikote, 2 žlici naribanega trdega sira

1 Čebule zrežite na četrtine in jih narežite na približno 5 cm dolge kose. Paradižnike prepolovite. Nekaj lističev peteršilja prihranite za konec, preostale pa drobno sesekljajte.

2 Testenine skuhajte al dente v večji količini vrele slane vode. V zadnjih 4 minutah kuhanja jim dodajte še čebulo.

3 V teflonski ponvi segrejte olje in na njem malce pogrejte paradižnike.

4 V ponev nato stresite še odcejene testenine in čebulo. Začinite s peteršiljem, soljo in poprom ter testenine dušite približno 2 minuti. Nato po žličkah dodajte še rikoto. Posujte s sirom in peteršiljem ter postrezite.

Na osebo: približno 693 kcal, beljakovine: 33 g, maščobe: 22 g, ogljikovi hidrati: 90 g.

Azijska omleta

Za 2 osebi potrebujete: 400 g azijske zelenjave (zamrznjene), 1 žličko mlete orientalske kumine, sol, poper, 5 jajc, 2 žlici svetle sojine omake, 2 žlici sezamovih semen, 2 žlički masla

1 Azijsko zelenjavo pripravite po navodilih z embalaže in jo začinite z orientalsko kumino, soljo in poprom. Ohladite.

2 Jajca razžvrkljajte s sojino omako, sezamovimi semeni in malce popra. V teflonski ponvi spenite 1 žličko masla, vanj vlijte polovico jajčne mešanice in specite omleto. Prestavite jo na krožnik in jo pokrijte. Ne preostanku masla specite drugo omleto.

3 Na vsako polovico omlete porazdelite zelenjavo in jo prepognite.

Na osebo: približno 342 kcal, beljakovine: 22 g, maščobe: 22 g, ogljikovi hidrati: 13 g.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri