Bezgove cvetove lahko umešate tudi v maso za palačinke, ki jih nato spečete kot običajno. Takšne palačinke so izvrstnega okusa.
Za katerikoli način uživanja bezga se boste odločili, ga uživajte v zmernih količinah, saj lahko prevelika količina povzroča težave. Bezeg tako ni primeren za nosečnice. Vsekakor nikoli ne jejte posušenih surovih bezgovih jagod, saj lahko povzročijo drisko in bruhanje.
Namig:
• V zgodnjem poletju (od maja do julija) bezeg razveseljuje z belimi dišečimi cvetovi. Te je treba pobrati takoj, ko se razcvetijo, najbolje ob suhem vremenu, kajti v dežju odpadejo.
• Jeseni grm ponudi jagode, ki dozorijo avgusta in septembra. Toda pozor: ne jejte surovih, kajti želodec in črevesje vam ne bosta prav nič hvaležna!
Preverite še, kako se lahko znebite nadležnih maščob okrog trebuha: www.aktivni.si/fitnes/nasveti/bi-se-radi-znebili-nadleznega-trebuscka