Muffini za zajtrk – 4 slastni recepti

4. 8. 2021

Si tudi vi za zajtrk največkrat pripravite kosmiče s sadjem, jajce ali kaj namažete na kruh? Morda zajtrk kar izpustite? Predlagamo zajtrk, ki si ga pripravite vnaprej – slastni muffini.

Slika 1/4

Muffini iz jajc, ki so pravzaprav nekakšne mini omlete, so hitro pripravljeni, bogati z beljakovinami in vlakninami (odvisno seveda od dodatkov) ter priročni za na pot. Saj veste, za dneve, ko se vam bo res mudilo. Privoščite si lahko tople ali hladne, zraven se poda popečen kruhek. Ali pa, če si jih boste privoščili še za kosilo oziroma večerjo, solata.

V nadaljevanju predstavljamo 4 slastne recepte. Sestavine zadostujejo za 12 muffinov, vendar lahko recepte prilagodite svojemu okusu. Preden muffine shranite v hladilniku, jih popolnoma ohladite. Lahko jih tudi zamrznete.

MUFFINI PO GRŠKO

Feta, olive in paradižniki, sušeni na soncu. Ni boljše kombinacije.

ZA PRIPRAVO POTREBUJETE:

● 10 jajc
● čebulo
● papriko (rdečo, zeleno, rumeno), nasekljajte za približno 45 g
● olive (količina po okusu)
● paradižniki, sušeni na soncu (količina po okusu)
● 150 g feta sira
● sol in poper (toda v mislih imejte, da so feta sir, olive in paradižniki že slani)

PRIPRAVA:

Pečico segreje na 180 stopinj Celzija in pripravite modelček za muffine.

Čebulo, papriko, olive in paradižnik drobno nasekljajte. Feta sir nadrobite.

V posodi vmešajte jajca in preostale sestavine. Napolnite modelčke in pecite približno 25 minut.

Profimedia