Aromatična pica s šunko

22. 12. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Aromatična pica s šunko (foto: stockfood photo)
stockfood photo

Lepo blaga z mocarelo

Za 12 kosov potrebujete

  • 21 g svežega kvasa
  • 410 g moke
  • 3 žlice oljčnega olja
  • sol
  • 1 čebulo
  • 1 pločevinko (850 ml) olupljenih paradižnikov
  • poper
  • sladkor
  • po 1 žličko posušene bazilike in origana
  • 250 g mocarele
  • 150 g kuhane šunke (rezine)
  • 1 žlico sesekljanega peteršilja

Priprava

Kvas stopite v 120 ml tople vode. Primešajte 40 g moke in pustite testo vzhajati 20 minut. Nato dodajte 370 g moke, 2 žlici olja, 1 žličko soli in 100 ml tople vode ter vse skupaj pregnetite. Testo naj vzhaja približno 30 minut, da podvoji svoj volumen.

Čebulo olupite, jo zrežite na kocke in jih popražite na 1 žlici olja. Grobo sesekljajte paradižnike in jih dodajte čebuli. Začinite s soljo, poprom, sladkorjem in zelišči. Omaka naj lahno vre približno 25 minut. Še enkrat jo začinite. Pečico segrejte na 250 stopinj (ventilatorsko na 230 stopinj). Mocarelo odcedite in jo zrežite na rezine.

Testo pregnetite, ga na pomokani delovni površini razvaljajte na velikost modela in ga položite v namaščen model. Premažite z omako in potresite s sirom in na koščke natrgano šunko. Pico pecite približno 15 minut. Potresite s sesekljanim peteršiljem.

Čas priprave: 2 uri in 5 minut.

Na kos:približno 230 kcal, beljakovine: 12 g, maščobe: 8 g, ogljikovi hidrati: 26 g.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"