Aromatično marinirana govedina z zelenjavo.
Za 4 osebe potrebujete:
- 600 g govejega fileja
- 6 žlic sojine omake
- 2 žlici riževega vina (ali suhega šerija)
- 4 žlice jedilnega škroba
- 2 rdeči papriki
- 200 g ostrigarjev
- 4 mlade čebule
- približno 4 cm ingverja
- pol rdečega čilija
- 2 žlici omake ostrig
- 200 ml juhe
- 2 žlici sezamovega olja
- 2 žlici repičnega olja
- sol
- koriander za okrasitev
Priprava:
File zrežite na ozke trakove. Zmešajte 2 žlici sojine omake, riževo vino ali šeri in škrob. Primešajte mesu in ga pustite stati približno 30 minut.
Očistite zelenjavo. Papriko, gobe in mlado čebulo zrežite na ozke trakove. Ingver olupite in ga drobno sesekljajte. Čili oplaknite, odrežite pecelj in strok drobno sesekljajte skupaj s semeni. Omako ostrig zmešajte skupaj s preostalo sojino omako, juho in sezamovim oljem.
File in čili med mešanjem približno 1 minuto na visoki temperaturi pecite na 1 žlici olja. Oboje vzemite iz ponve in na preostanku olja 3 do 4 minute pecite gobe, zelenjavo in ingver. Dodajte še meso in mešanico petih začimb ter vse skupaj še enkrat začinite. Okrasite s koriandrom.
Čas priprave: približno 1 ura in 20 minut.
Na osebo: približno 370 kcal, beljakovine: 37 g, maščobe: 20 g, ogljikovi hidrati: 11 g.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?