Azijska ponev s piščancem in ingverjevim sirupom

26. 2. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Azijska ponev s piščancem in ingverjevim sirupom

Azijska kuhinja velja za eno najmanj kaloričnih, zato si jo lahko večkrat privoščite.

Za 4 osebe potrebujete

• 60 g ingverja

• 2 stroka česna

• 120 g sladkorja

• 120 ml jabolčnega kisa

• 80 g mandljev

• 500 g buče ali korenja

• 2 stebli pora

• 2 rdeča čilija

• 600 g fileja piščančjih prsi

• 3 žlice olja

• 4 velike čebule

Priprava

Za sirup na drobno sesekljajte ingver in česen. Zmešajte ju s kisom in sladkorjem ter močno povrite.

Mandlje sesekljajte in prepražite. Bučo oziroma korenje narežite na majhne kocke, por in čili pa na kolute. Meso narežite na kocke in ga opecite na 1 žlici olja. Dodajte 1/3 sirupa, meso karamelizirajte in vzemite iz ponve. V ponev dodajte še 1 žlico olja in na njem popražite zelenjavo. Nato dodajte meso, mandlje in preostali sirup ter začinite.

Čebulo olupite in naribajte na tanke kolute. Na preostalem olju jo pražite približno 3 minute, solite in poprajte ter postrezite s piščancem.

Čas priprave: približno 50 minut.

Na osebo: približno 630 kcal, beljakovine: 46 g, maščobe: 22 g, ogljikovi hidrati: 59 g.

Novo na Metroplay: "Prehransko okolje, v katerem danes živimo, je zelo nenaklonjeno temu, da smo zdravi"