Baba ghanoush - namaz iz jajčevcev

30. 8. 2012

Jajčevci so vsestransko uporabni. Imajo nevtralen okus in se zato podajo v različne jedi kot so omake za testenine, namaze in jedi z rižem. Seveda ne smejo manjkati v azijskem namazu baba ghanoush.

Sestavine za 4 osebe:
  • 1 srednje velik jajčevec (približno 380 g)
  • 1 žlica limoninega soka
  • 1 žlica tahnini sezamove paste
  • 1–2 stroka česna
  • sol, poper
  • olive, kruh
  • 1 žlica olivnega olja
  • malo ­sesekljanega peteršilja in olivnega olja
Priprava:

Pečico segrejte na 230 stopinj (ventilatorsko na 210). Jajčevec z vseh strani nekajkrat prebodite z vilicami ali nabodalom. Položite ga v pekač in ga pecite od 30 do 40 minut. Prerežite ga po dolžini in z žlico izdolbite meso.

Meso jajčevca zmeljite v električnem mešalniku. Dodajte limonin sok, tahini, olupljen česen, sol in poper ter ponovno zmeljite. Nato dodajte olje in še enkrat zmeljite.

Namaz preložite v skodelico in pokritega postavite v hladilnik za približno 2 uri (ali čez noč).

Pred servrianjem denite namaz v skodelico ali na krožnik, naredite na sredini luknjo in vanjo vlijte olje in posujte s peteršiljem.

Namaz postrezite z olivami in kruhom.

Čas priprave: približno 3 ure.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri