Bageta z bolonjsko omako

23. 2. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Deli

Okusno in sočno s pridihom Italije ...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 1 čebulo
  • 2 stroka česna
  • olivno olje
  • 250 g mletega mesa
  • 50 g paradižnikove mezge
  • 100 g češnjevih paradižnikov
  • sol, sveže mleti poper
  • 8 vejic bazilike
  • 1 večjo bageto 
  • 80 g nastrganega parmezana

Priprava:

1 Olupite čebulo in česen ter ju drobno sesekljajte. Oplaknite češnjeve paradižnike in jih zrežite na četrtine.

2 V ponvi segrejte olje in na njem lahno popražite čebulo. Dodajte česen in mleto meso, med mešanjem pa meso drobljivo popecite. Dodajte paradižnikovo mezgo in paradižnike. Vse skupaj začinite s soljo in poprom ter prilijte 200 ml vode. Ponev pokrijte in vse skupaj ob občasnem mešanju dušite 40 minut. Če je treba, dodajte vodo. Na koncu primešajte polovico lističev bazilike.

3 Bageto zrežite na rezine in jih premažite z mesno mešanico. Potresite z nastrganim parmezanom in jih 5 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Ko jih postrežete, jih okrasite s preostalo baziliko.