Beljakovinske ploščice: Privoščite si najboljšo v vseh pogledih!

18. 1. 2019 Promocijsko sporočilo

Ste neumorno aktivni? Tako in drugače? Fizično, mentalno, družinsko, karierno ... Potem ste mogoče že naleteli na naslednjo dilemo. Ko je naše življenje aktivno, mora biti naša prehrana optimalno hranilna, uravnotežena, redna, da dobimo pravo gorivo, s katerim smo potem lahko kos vsem dejavnostim. Toda hkrati nam prav v natrpanih vsakdanjikih vse prevečkrat zmanjka časa za razmislek o hrani in predvsem za njeno pripravo. 

Vprašanje se torej glasi: kako poskrbeti za ustrezno prehrano kljub pomanjkanju časa? Ena od možnosti so vsekakor prehranske ploščice. Te že dolgo niso namenjene le kot obrok pred športno aktivnostjo ali po njej, temveč so lahko nadomestni obrok, s katerim zadovoljimo potrebo po čim bolj primernem vnosu esencialnih snovi v naš oragnizem. In dodana vrednost: to lahko storimo kadarkoli in kjerkoli! Prehranske ploščice namreč niso le hranilne, temveč tudi priročno zapakirane in praktične za uporabo. 

6 prednosti prehranskih ploščic:

so odličen nadomestek obroka, saj običajno vsebujejo vsa nujno potrebna hranila za zdrav in uravnotežen obrok;

√ z njimi lahko zadovoljimo potrebo telesa po beljakovinah, ogljikovih hidratih, maščobah in preostalih hranilnih snoveh;

√ zaužijemo jih lahko kjerkoli in kadarkoli;

√ lahko si jih privoščimo tudi v času telesne aktivnosti, saj se hitro absorbirajo;

√  imamo nadzor nad tem, koliko kilodžulov smo zaužili;

√ z njimi lahko preprečimo padec inzulina, zaradi katerega posegamo po hitri hrani.

Beljakovinske ploščice

Te ploščice običajno vsebujejo visok delež beljakovin in nizek odstotek ogljikovih hidratov ter s tem zagotavljajo optimalen vnos beljakovin za obnovo in krepitev mišic. Iz tega razloga in s tem namenom jih lahko zaužijemo po vadbi oziroma treningu, saj pripomorejo k obnovi in rasti mišične mase, ali jih dodamo dnevnemu obroku, kadar želimo povečati vnos beljakovin. Priporočljive so tudi med hujšanjem, ko je pomembno, da v telo ne vnašamo kilodžulov, telo pa nujno potrebuje beljakovine za izgradnjo mišic, kar vpliva tako na presnovo kot porabo kilodžulov. 

Kdaj uživamo beljakovinske ploščice?

Beljakovinska ploščica je koristna po vadbi, ko mišice potrebujejo beljakovine, ki jih telo hitro porabi. Takrat so zagotovo odličen dodaten vir energije in beljakovin. Beljakovinsko ploščico pa zaužijte tudi v vsaki življenjski situaciji, ko nimate časa za soliden obrok, torej med službenim časom, v šoli, na potovanju ... In če dnevno v organizem na splošno ne morete vnesti dovolj beljakovin, naj bo ta ploščica vaša modra izbira.

Pregrešno dobra, užitna in hranljiva

Svetovno znana blagovna znamka Barebells v tem letu razširja svojo družino beljakovinskih ploščic z novim okusom in predstavlja Hazelnut & Nougat (lešnik in nugat), torej prave čokoladne sanje, kjer stopljeni nugat sreča hrustljave lešnike v popolnem sožitju. Ploščica je obogatena z beljakovinami in ne vsebuje dodanih sladkorjev. Še več o njej lahko raziščete na FB-strani Barebells Slovenija in Instagramu @barebells.slo.

Beljakovinska ploščica Hazelnut & Nougat znamke Barebells, ki jo za Slovenijo eksluzivno distribuira BlenderGroup d. o. o., je že na voljo pri trgovcih. 

BAREBELLS – FUNCTIONAL FOODS AB je švedsko podjetje, ustanovljeno leta 2016 in na voljo na 20 trgih, ki razvija in trži funkcionalno hrano s poudarkom na zdravju in fitnesu. Barebells ponuja velik nabor beljakovinskih izdelkov, kot so pudingi, ploščice, mlečni napitki, krispiji in lešnikov namaz.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri