Beljakovinski čokoladni mousse – slasten in kremast (in potrebujete le 5 sestavin)

Beljakovinski čokoladni mousse – slasten in kremast (in potrebujete le 5 sestavin) (foto: Profimedia) Profimedia
26. 5. 2022

Seveda skrbimo za dobro počutje, zdravo prehrano in gibanje. No, tu in tam pa si vseeno privoščimo tudi kakšno pregreho. Če je tako slastna, se ji je težko upreti.

Sestavine: 
  • 170 g temne čokolade (nasekljajte)
  • 180 ml rastlinskega mleka
  • 1 čajna žlička vaniljevega ekstrakta
  • 2 žlici medu
  • 400 g svilnatega tofuja (odcedite)
  • ščepec soli
Priprava: 

Nadrobljeno oz. nasekljano čokolado stresite v posodo in postavite na stran. 

V kozico vlijte mleko, dodajte vaniljev ekstrakt in počasi segrevajte do lahnega vrenja. 

Z mlekom prelijte čokolado in pustite stati 10 minut, nato dobro zmešajte – do gladke teksture. Vmešajte še med in pustite, da se ohladi na sobno temperaturo. 

Tofu stresite v mešalnik in mešajte do gladkega. Dodajte stopljeno čokolado, ščepec soli in nadaljujte z mešanjem, dokler niso vse sestavine dobro zmešane. 

Mousse porazdelite po kozarčkih in postavite v hladilnik za vsaj dve uri, da se nekoliko strdi.

Postrezite s svežim jagodičjem (maline, jagode …) in z nasekljanimi oreščki. 

Mousse lahko pripravite tudi iz avokada:

Kako hitro pripraviti slasten avokadov mousse? (recept)
In ko smo že pri avokadu – to morate poskusiti:

Avokadov sladoled - recept, ki se mu ne boste mogli upreti