Vrhunec: hrustljave rikotine ploščice
Za 4 osebe potrebujete
- 500 g belih belušev
- nastrgano lupinico 1 neškropljene pomaranče
- sol
- 1 žličko sladkorja
- 2 rezini toasta
- 1 žlico masla
- pol šopka drobnjaka
- 2 žlici rikote
- 1 jajce
- poper
- 2 žlici olja
- 200 g smetane
- 1 žlico moke
Priprava
Beluše oplaknite, jih olupite in jim odrežite olesenele dele. Stebla zrežite na koščke. Skupaj z olupljenimi deli jih približno 10 minut kuhajte v 1 litru vode s pomarančno lupinico, soljo in sladkorjem. Toastu odrežite skorjo in ga zmečkajte. Beluše precedite in prestrezite tekočino. Dodajte jim maslo in samo beluše ter juho pustite vreti približno 10 minut.
Drobnjak zrežite na rolice in jih zmešajte z drobtinami toasta, rikoto, jajcem, soljo in poprom. Oblikujte 12 ploščic. Zlato-rjavo jih popecite na olju in jih shranite na toplem. Iz juhe poberite vršičke belušev, preostalo pa pretlačite s paličnim mešalnikom. Prilijte smetano, juho zgostite z umešano moko in jo začinite. Vanjo nato stresite še vršičke. Juho postrezite s pečenimi rikotinimi ploščicami.
Čas priprave: približno 1 ura in 10 minut.
Na osebo: približno 380 kcal, beljakovine: 8 g, maščobe: 27 g, ogljikovi hidrati: 14 g.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?