Beluši so super zdravi in okusni! Čudovit špinačni recept.
Za 4 osebe potrebujete
• 3 žlice olivnega olja
• 1 čebulo
• 500 g riža za rižoto
• 100 ml belega vina
• 2 l juhe
• 250 g zamrznjene zmlete špinače
• 500 g belušev
• sol, poper
• 200 g parmezana v kosu
Priprava
Čebulo olupite, sesekljajte in jo popražite na 2 žlicah olja. Dodajte riž in ga popražite. Prilijte vino in ga med mešanjem povrite. Po zajemalkah prilivajte juho in riž med mešanjem kuhajte približno 20 minut. Medtem odtalite špinačo.
Beluše olupite in jim porežite olesenele konce. Stebla poševno narežite na debele rezine. Beluše popecite na preostalem olju in jih začinite. Rižoti primešajte odtaljeno špinačo in jo po okusu še začinite s soljo in poprom. Polovico parmezana na drobno naribajte in ga vmešajte v rižoto. Preostali parmezan naribajte na oblance. Rižoto postrezite z beluši in jih posujte z oblanci parmezana.
Čas priprave: približno 30 minut.
Na kos: približno 820 kcal, beljakovine: 32 g, maščobe: 28 g, ogljikovi hidrati: 104 g.
Preveri še recept za špinačne njoke z jurčki.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?