Beluši prečistijo, pa še tako slastni so!
Za 23 kosov potrebujete:
- 1 žlico iglic rožmarina
- 2 stroka česna
- sol
- 3 žlice olivnega olja
- 24 stebel zelenih belušev
- moko
- 400 g listnatega testa
- 1 jajce
- 2 žlici mleka
- 2 žlici nastrganega parmezana
- 2 žlici črnih sezamovih semen
Priprava:
1 Iglice rožmarina drobno sesekljajte. Olupljen česen strite s soljo in mu primešajte rožmarin in olivno olje.
2 Belušem odstranite olesenele dele in stebla približno 2 minuti kuhajte v vreli slani vodi.
3 Beluše po kuhanju odcedite, jih dajte v skledo zelo hladne vode in jih malce ohladite. Nato jih ponovno odcedite.
4 Na pomokani delovni površini razgrnite listnato testo. Zrežite ga na 24 trakov, širokih en centimeter. Premažite jih s tankim slojem začinjenega olja in v testo zavijte stebla belušev. Nato jih dajte v pekač, obložen s papirjem za peko, testo premažite z jajcem, razžvrkljanim z mlekom, in jih potresite z nastrganim parmezanom in sezamom. Približno 8 minut jih pecite v pečici, segreti na 220 stopinj. Postrezite s pomako iz kisle smetane.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?