Beluši v listnatem testu

Beluši v listnatem testu (foto: Profimedia) Profimedia
4. 5. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Beluši prečistijo, pa še tako slastni so!

Za 23 kosov potrebujete:

  • 1 žlico iglic rožmarina
  • 2 stroka česna
  • sol
  • 3 žlice olivnega olja
  • 24 stebel zelenih belušev
  • moko
  • 400 g listnatega testa
  • 1 jajce
  • 2 žlici mleka
  • 2 žlici nastrganega parmezana
  • 2 žlici črnih sezamovih semen

Priprava:

1 Iglice rožmarina drobno sesekljajte. Olupljen česen strite s soljo in mu primešajte rožmarin in olivno olje.

2 Belušem odstranite olesenele dele in stebla približno 2 minuti kuhajte v vreli slani vodi.

3 Beluše po kuhanju odcedite, jih dajte v skledo zelo hladne vode in jih malce ohladite. Nato jih ponovno odcedite.

4 Na pomokani delovni površini razgrnite listnato testo. Zrežite ga na 24 trakov, širokih en centimeter. Premažite jih s tankim slojem začinjenega olja in v testo zavijte stebla belušev. Nato jih dajte v pekač, obložen s papirjem za peko, testo premažite z jajcem, razžvrkljanim z mlekom, in jih potresite z nastrganim parmezanom in sezamom. Približno 8 minut jih pecite v pečici, segreti na 220 stopinj. Postrezite s pomako iz kisle smetane.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri